
Lamskoteletten in teriyaki-knoflookmarinade

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 300 g Lamsrack
- 5 teentjes Knoflook
- 1 takje Tijm
- 1 el Plantaardige olie
- 100 ml Kikkoman Teriyaki Marinade
- 2 tl Witte, geroosterde sesamzaadjes
- een snufje Zout
- een snufje Peper
- een paar boontjes Gekookte edamame boontjes
Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.
Bereiding
Maak het vlees schoon en verwijder eventueel het vet. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm olie in een diepe koekenpan en schroei het vlees dicht samen met de knoflookteentjes en tijm. Doe de deksel op de pan en zet deze in de oven. Gaar het vlees tot het naar wens is. Snijd de lamsrack in koteletten.
Maak de pan schoon. Voeg de Kikkoman Teriyaki Marinade en de witte sesamzaadjes toe en verwarm het geheel op laag vuur. Voeg de lamskoteleten toe en bak deze tot beide zijden gelijkmatig bedekt zijn met Teriyaki Glaze. Garneer met de gebakken knoflookteentjes, tijm en edamame boontjes.
Allergenen: sesam, soja, tarwe, sulfiet
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 300 g Lamsrack
- 5 teentjes Knoflook
- 1 takje Tijm
- 1 el Plantaardige olie
- 100 ml Kikkoman Teriyaki Marinade
- 2 tl Witte, geroosterde sesamzaadjes
- een snufje Zout
- een snufje Peper
- een paar boontjes Gekookte edamame boontjes
Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.