Lasagne met gekruid rundvlees en spinazie

totale tijd 70 min.
70 min. voorbereidingstijd

Rundergehakt, spinazie, chilipepers en Kikkoman sojasaus - samen vormen ze's werelds lekkerste lasagne!

Ingrediënten

4 porties

Voor de runderragout

500 g
rundergehakt
3 eetlepels
olijfolie
1 
ui
400 g
spinazie
1 
chilipeper
2 eetlepels
tomatenpuree
 ½ theelepel
marjolein, gedroogd
 ½ theelepel
kaneel, gemalen
1 
teentje knoflook
100 ml
rode wijn
2 
laurierblaadjes
250 g
verse lasagnevellen
200 g
Gouda, geraspt

Voor de béchamelsaus

40 g
boter
30 g
gewone tarwebloem
500 ml
melk
nootmuskaat, geraspt
Voedingswaarde (per portie): 3661 kJ  /  874 kcal
48,7 g Vetten
54 g Eiwitten
48,4 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Spoel en droog de spinazie en de chilipeper. Hak de spinazie en de chilipeper zeer fijn. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.

Stap 2

Voor de ragout Bak het gehakt bruin in een grote pan met 3 el olijfolie. Voeg de knoflook, uien en tomatenpuree toe en laat het even fruiten. Giet de rode wijn erbij en zet het vuur lager.

Stap 3

Voeg de spinazie toe aan het gehakt. Voeg de fijngehakte pepers toe aan het gehakt met 6 el Kikkoman sojasaus, marjolein, kaneel en de twee laurierblaadjes.  Tip: Als u van pittig houdt, voeg dan ook de chilizaadjes toe.

Stap 4

Laat de ragout afgedekt ca. 10 minuten sudderen en haal het dan van het vuur.

Stap 5

Voor de béchamelsaus Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verhit om de bloem uit te koken. Voeg nu al roerend de melk beetje bij beetje toe. Tip: Hoe warmer de melk, hoe makkelijker de bereiding gaat. 

Stap 6

Breng alles op smaak met 4 el Kikkoman sojasaus en een goede scheut nootmuskaat. 

Stap 7

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 8

Vet ondertussen een lasagneschaal in met een beetje boter en bedek de bodem met één laag lasagnevellen.  Leg nu afwisselend laagjes ragout, béchamel en pasta. Let op dat de laatste laag de Béchamelsaus moet zijn.

Stap 9

Bestrooi alles met kaas en laat het ca. 25 minuten bakken.

Recept-ID 1085

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Spoel en droog de spinazie en de chilipeper. Hak de spinazie en de chilipeper zeer fijn. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.

Voor de ragout Bak het gehakt bruin in een grote pan met 3 el olijfolie. Voeg de knoflook, uien en tomatenpuree toe en laat het even fruiten. Giet de rode wijn erbij en zet het vuur lager.

Voeg de spinazie toe aan het gehakt. Voeg de fijngehakte pepers toe aan het gehakt met 6 el Kikkoman sojasaus, marjolein, kaneel en de twee laurierblaadjes.  Tip: Als u van pittig houdt, voeg dan ook de chilizaadjes toe.

Laat de ragout afgedekt ca. 10 minuten sudderen en haal het dan van het vuur.

Voor de béchamelsaus Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verhit om de bloem uit te koken. Voeg nu al roerend de melk beetje bij beetje toe. Tip: Hoe warmer de melk, hoe makkelijker de bereiding gaat. 

Breng alles op smaak met 4 el Kikkoman sojasaus en een goede scheut nootmuskaat. 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet ondertussen een lasagneschaal in met een beetje boter en bedek de bodem met één laag lasagnevellen.  Leg nu afwisselend laagjes ragout, béchamel en pasta. Let op dat de laatste laag de Béchamelsaus moet zijn.

Bestrooi alles met kaas en laat het ca. 25 minuten bakken.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.