Lauwe Beluga linzen met peperkoekkruiden
Zoeken
Filter
Lauwe Beluga linzen met peperkoekkruiden
Bookmark
214 van 337

Lauwe Beluga linzen met peperkoekkruiden

Lauwe Beluga linzen met peperkoekkruiden
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 3411 kJ / 815 kcal
Vetten: 34.2 g
Eiwitten: 45 g
Koolhydraten: 68.2 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ rode chilipeper
  • 6 eetlepels Kikkoman woksaus
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 8 middelgrote garnalen, gepeld en ontdaan van ingewanden
  • 200 g Beluga linzen
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 wortel
  • ½ rode paprika
  • ½ courgette
  • 50 g cashewnoten
  • olijfolie
  • snufje peperkoekkruiden (of gemalen kaneel en gember)
  • snufje peper
  • 4 lange houten spiesen

Bereiding

  1. Pureer voor de marinade citroensap, olijfolie, het teentje knoflook, chilipeper en woksaus met een staafmixer.
  2. Was de peterselie, dep hem droog en hak hem fijn. Doe 1 eetlepel van de peterselie met de garnalen in een kom en giet de marinade erover. Meng het goed en laat het in de koelkast staan.
  3. Kook de linzen in de bouillon ca. 20 minuten op een laag pitje. Schil en was de groenten en snijd ze in fijne blokjes.
  4. Bak de groenten en cashewnoten in olijfolie in een pan op hoog vuur, voeg de linzen met de rest van de bouillon toe, breng het kort aan de kook en breng het op smaak met een snufje peperkoekkruiden, peper en de woksaus. Voeg tot slot de rest van de peterselie toe.
  5. Prik de garnalen op lange houten spiesen en bak ze kort in een pan met de marinade. Laat ze dan langzaam op matig vuur gaar worden en serveer ze met de linzen.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 3411 kJ / 815 kcal
Vetten: 34.2 g
Eiwitten: 45 g
Koolhydraten: 68.2 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ rode chilipeper
  • 6 eetlepels Kikkoman woksaus
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 8 middelgrote garnalen, gepeld en ontdaan van ingewanden
  • 200 g Beluga linzen
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 wortel
  • ½ rode paprika
  • ½ courgette
  • 50 g cashewnoten
  • olijfolie
  • snufje peperkoekkruiden (of gemalen kaneel en gember)
  • snufje peper
  • 4 lange houten spiesen