Loaded nacho's met guacamole en salsa

totale tijd 30 min.
20 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Deze nacho's kan je naar eigen smaak maken. Voeg qua toppings toe wat jij lekker vindt. Ze zijn heerlijk in combinatie met iets groens als tegenhanger voor de kaas. Indien gewenst, kun je sugarsnaps, paprika's en verse chilipepers toevoegen voor de pikante toets.

Ingrediënten

8 porties

Nacho’s

1 
teentje knoflook
Versgemalen peper
1 snufje
komijn
250 g
biefstuk (entrecote)

Guacamole

50 g
kerstomaatjes
50 g
sjalotten
1 
teentje knoflook
2 eetlepels
olijfolie
2 
rijpe avocado’s
1 
limoen
10 g
verse koriander
1 snufje
komijn
300 g
nachochips
125 g
geraspte kaas - cheddar en/of mozzarella
100 g
kerstomaatjes
75 g
suikermaïs uit blik
50 g
ingemaakte rode uien
100 g
crème fraîche
100 g
tomatensalsa
Verse koriander
Voedingswaarde (per portie): 1933 kJ  /  463 kcal
30,3 g Vetten
15,9 g Eiwitten
30,7 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Rasp de knoflook fijn en meng het met sojasaus, peper en komijn. Marineer hierin de biefstuk gedurende 10 minuten. Grill dan gedurende 4 minuten per kant op een gloeiend hete grillpan. Als alternatief kun je ook een gewone pan gebruiken met een beetje olie erin. Laat de biefstuk 5 minuten rusten voordat je deze in dunne reepjes snijdt.

Stap 2

Voor de guacamole: Snijd de tomaten, sjalotten en knoflook fijn. Doe dit in een vijzel met olijfolie en meng het wat voordat je de blokjes avocado toevoegt. Stamp het een beetje en breng het op smaak met sojasaus, limoensap, gehakte koriander en komijn

Stap 3

Leg de nachochips op een bakplaat of in een braadpan. Doe de kaas erop en zet het 5-6 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) tot de kaas gesmolten is.

Stap 4

Beleg de nacho's met de dunne biefstuk reepjes, guacamole, gehalveerde tomaten, maïs, ingelegde uien, crème fraîche, salsa en verse koriander.

Recept-ID 1094

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Rasp de knoflook fijn en meng het met sojasaus, peper en komijn. Marineer hierin de biefstuk gedurende 10 minuten. Grill dan gedurende 4 minuten per kant op een gloeiend hete grillpan. Als alternatief kun je ook een gewone pan gebruiken met een beetje olie erin. Laat de biefstuk 5 minuten rusten voordat je deze in dunne reepjes snijdt.

Voor de guacamole: Snijd de tomaten, sjalotten en knoflook fijn. Doe dit in een vijzel met olijfolie en meng het wat voordat je de blokjes avocado toevoegt. Stamp het een beetje en breng het op smaak met sojasaus, limoensap, gehakte koriander en komijn

Leg de nachochips op een bakplaat of in een braadpan. Doe de kaas erop en zet het 5-6 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) tot de kaas gesmolten is.

Beleg de nacho's met de dunne biefstuk reepjes, guacamole, gehalveerde tomaten, maïs, ingelegde uien, crème fraîche, salsa en verse koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.