Zoeken
Filter
255 van 306

Maki

Maki
Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Voedingswaarden (per portie) 619 kJ / 147 kcal

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 6 x 75 g
  • 6 nori-vellen

Voor de vulling:

  • 6 x 20 g komkommer, in reepjes gesneden
  • wasabi
  • enkele geroosterde sesamzaadjes

Om te dippen:

Tevens:

  • huishoudfolie, bamboe uitrolmat

Bereiding

Halveer de nori-vellen en leg ze met de zachte kant boven op een uitrolmat, ongeveer 5 mm van de onderrand. Verdeel de sushi-rijst gelijkmatig over de nori-vellen. Laat ongeveer 1 cm vrij aan de bovenrand om te kunnen rollen. Maak een gleuf in de rijst voor de vulling, doe er wat wasabipasta in en voeg de komkommer en sesamzaadjes toe.

Til de sushi-rijst op met de onderrand van de mat om rolletjes te kunnen vormen. Rol de mat vervolgens op tot aan de bovenkant van het nori-vel en daarna helemaal, terwijl u de sushi-rol met beide handen samendrukt.

Rol de mat daarna volledig op en druk de sushirol met beide handen samen op de mat. Til de rand van de mat op en draai de rol een beetje naar voren, zodat de randen van het nori-vel elkaar raken. Pas lichte druk toe en rol de mat opnieuw op. Verwijder vervolgens de uitrolmat en verdeel de rol met een mes in 6 sushi’s.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 20 min
Voedingswaarden (per portie) 619 kJ / 147 kcal

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 6 x 75 g
  • 6 nori-vellen

Voor de vulling:

  • 6 x 20 g komkommer, in reepjes gesneden
  • wasabi
  • enkele geroosterde sesamzaadjes

Om te dippen:

Tevens:

  • huishoudfolie, bamboe uitrolmat