
123 van 408
Makkelijk recept voor varkenssteaks met Aziatische gembersaus
Sappig gebakken varkenssteaks, in een marinade van Aziatische Mirin, sojasaus, sake en gember.

Totale tijd
25 min
Bereidingstijd:
10 min
Marinertijd:
60 min
kooktijd
15 min
Voedingswaarden (per portie)
1593 kJ / 380 kcal
Vetten:
22,0 g
Eiwitten:
31,7 g
Koolhydraten:
10,6 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
4 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
1 el geraspte gember
4 el sake (of witte wijn)
600 g (4 stuks van elk 150 g) varkenslende
Olie om te bakken
Voor de garnering
4 groene asperges
4 lente-uitjes
Bereiding
- Doe de Mirin, sojasaus, geraspte gember en sake samen met het vlees in een diepvrieszak en laat het ongeveer 1 uur op kamertemperatuur marineren.
- Maak de groene asperges en de lente-uitjes schoon en blancheer ze.
- Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zet de marinade opzij.
- Doe de gemarineerde steaks in een verwarmde pan met een beetje olie en bak ze zo’n 3 minuten op middelhoog vuur. Als één kant goed gekarameliseerd is, draai ze dan om en laat ze nog eens 3 minuten bakken. Voeg nu de marinade toe op laag vuur en kook het in samen met het vlees gedurende 2 minuten. Als de saus is ingekookt en glanst, plaats je de steaks met de groenten op de borden en kan je het geheel serveren.
Tips:
- Serveer de steaks met seizoensgroenten (zoals gekookte asperges).
- Voordat je de marinade aan de pan toevoegt, haal je de pan 1 minuut van het vuur om te vermijden dat de marinade te snel inkookt. Giet daarna de marinade in de pan en verwarm het langzaam op laag vuur met het vlees.
- Andere garnituur-tips: prei, gember, appel, kerstomaatjes
- Rijst is een goed bijgerecht.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
25 min
Bereidingstijd:
10 min
Marinertijd:
60 min
kooktijd
15 min
Voedingswaarden (per portie)
1593 kJ / 380 kcal
Vetten:
22,0 g
Eiwitten:
31,7 g
Koolhydraten:
10,6 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
4 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
1 el geraspte gember
4 el sake (of witte wijn)
600 g (4 stuks van elk 150 g) varkenslende
Olie om te bakken
Voor de garnering
4 groene asperges
4 lente-uitjes