Makkelijk recept voor varkenssteaks met Aziatische gembersaus

totale tijd 25 min.
10 min. voorbereidingstijd
60 min. marineertijd
15 min. kooktijd

Sappig gebakken varkenssteaks, in een marinade van Aziatische Mirin, sojasaus, sake en gember.

Ingrediënten

4 porties
1 eetlepel
geraspte gember
4 eetlepels
sake (of witte wijn)
600 g
varkenslende (elk 150 g)
Olie om te bakken

Voor de garnering

4 
groene asperges
4 
lente-uitjes
Voedingswaarde (per portie): 1593 kJ  /  380 kcal
22 g Vetten
31,7 g Eiwitten
10,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Doe de Mirin, sojasaus, geraspte gember en sake samen met het vlees in een diepvrieszak en laat het ongeveer 1 uur op kamertemperatuur marineren.

Stap 2

Maak de groene asperges en de lente-uitjes schoon en blancheer ze.

Stap 3

Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zet de marinade opzij. 

Stap 4

Doe de gemarineerde steaks in een verwarmde pan met een beetje olie en bak ze zo’n 3 minuten op middelhoog vuur. Als één kant goed gekarameliseerd is, draai ze dan om en laat ze nog eens 3 minuten bakken. Voeg nu de marinade toe op laag vuur en kook het in samen met het vlees gedurende 2 minuten. Als de saus is ingekookt en glanst, plaats je de steaks met de groenten op de borden en kan je het geheel serveren.

Tip

 

Serveer de steaks met seizoensgroenten (zoals gekookte asperges).

Voordat je de marinade aan de pan toevoegt, haal je de pan 1 minuut van het vuur om te vermijden dat de marinade te snel inkookt. Giet daarna de marinade in de pan en verwarm het langzaam op laag vuur met het vlees.

Andere garnituur-tips: prei, gember, appel, kerstomaatjes

Rijst is een goed bijgerecht.

 

Recept-ID 1036

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe de Mirin, sojasaus, geraspte gember en sake samen met het vlees in een diepvrieszak en laat het ongeveer 1 uur op kamertemperatuur marineren.

Maak de groene asperges en de lente-uitjes schoon en blancheer ze.

Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zet de marinade opzij. 

Doe de gemarineerde steaks in een verwarmde pan met een beetje olie en bak ze zo’n 3 minuten op middelhoog vuur. Als één kant goed gekarameliseerd is, draai ze dan om en laat ze nog eens 3 minuten bakken. Voeg nu de marinade toe op laag vuur en kook het in samen met het vlees gedurende 2 minuten. Als de saus is ingekookt en glanst, plaats je de steaks met de groenten op de borden en kan je het geheel serveren.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.