Makkelijk recept voor varkenssteaks met Aziatische gembersaus
Zoeken
Filter
Makkelijk recept voor varkenssteaks met Aziatische gembersaus
Bookmark
123 van 408

Makkelijk recept voor varkenssteaks met Aziatische gembersaus

Sappig gebakken varkenssteaks, in een marinade van Aziatische Mirin, sojasaus, sake en gember.

Makkelijk recept voor varkenssteaks met Aziatische gembersaus
Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 60 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 1593 kJ / 380 kcal
Vetten: 22,0 g
Eiwitten: 31,7 g
Koolhydraten: 10,6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

4 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden 

4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

1 el geraspte gember

4 el sake (of witte wijn)

600 g (4 stuks van elk 150 g) varkenslende 

Olie om te bakken

Voor de garnering

4 groene asperges 

4 lente-uitjes

 

Bereiding

  1. Doe de Mirin, sojasaus, geraspte gember en sake samen met het vlees in een diepvrieszak en laat het ongeveer 1 uur op kamertemperatuur marineren.
  2. Maak de groene asperges en de lente-uitjes schoon en blancheer ze.
  3. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Zet de marinade opzij. 
  4. Doe de gemarineerde steaks in een verwarmde pan met een beetje olie en bak ze zo’n 3 minuten op middelhoog vuur. Als één kant goed gekarameliseerd is, draai ze dan om en laat ze nog eens 3 minuten bakken. Voeg nu de marinade toe op laag vuur en kook het in samen met het vlees gedurende 2 minuten. Als de saus is ingekookt en glanst, plaats je de steaks met de groenten op de borden en kan je het geheel serveren.

 

Tips:

  • Serveer de steaks met seizoensgroenten (zoals gekookte asperges).
  • Voordat je de marinade aan de pan toevoegt, haal je de pan 1 minuut van het vuur om te vermijden dat de marinade te snel inkookt. Giet daarna de marinade in de pan en verwarm het langzaam op laag vuur met het vlees.
  • Andere garnituur-tips: prei, gember, appel, kerstomaatjes
  • Rijst is een goed bijgerecht.
Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 60 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 1593 kJ / 380 kcal
Vetten: 22,0 g
Eiwitten: 31,7 g
Koolhydraten: 10,6 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

4 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden 

4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

1 el geraspte gember

4 el sake (of witte wijn)

600 g (4 stuks van elk 150 g) varkenslende 

Olie om te bakken

Voor de garnering

4 groene asperges 

4 lente-uitjes