
Makkelijke soep van zoete aardappel en wortel
Gladde en romige soep van zoete aardappelen, wortelen en ui, verzacht met slagroom en op smaak gebracht met Kikkoman Mirin en verse kruiden.

Ingrediënten voor 4 portie(s)
300 g zoete aardappelen
300 g wortelen
1 kleine ui
1 tl boter
750 ml bouillon
¼ bosje peterselie
¼ bosje bieslook
100 g room
2 -3 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Versgemalen peper
3-4 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
Bereiding
- Schil en was de zoete aardappelen en wortelen en snijd ze in stukjes. Pel de ui en snij het in dunne blokjes.
- Verhit de boter in een pan, voeg de zoete aardappelen, wortelen en ui toe en laat het geheel zo’n 5 minuten fruiten.
- Giet de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 20-25 minuten koken.
- Was de kruiden, dep ze droog, hak ze fijn of snijd ze in rolletjes. Klop de room lichtjes op.
- Pureer de soep en breng op smaak met de sojasaus en peper. Voeg de slagroom en de helft van de kruiden toe, breng het op smaak met de Mirin en doe het in soepkommen of -borden.
- Besprenkel het geheel met de resterende kruiden en serveer.
Tips:
- Serveer met geroosterde sneetjes stokbrood, belegd met kaas.
- Werk de soep af met verse gember.
- Breng het op smaak met chilivlokken.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
300 g zoete aardappelen
300 g wortelen
1 kleine ui
1 tl boter
750 ml bouillon
¼ bosje peterselie
¼ bosje bieslook
100 g room
2 -3 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Versgemalen peper
3-4 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden