Makkelijke soep van zoete aardappel en wortel

totale tijd 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Gladde en romige soep van zoete aardappelen, wortelen en ui, verzacht met slagroom en op smaak gebracht met Kikkoman Mirin en verse kruiden.

Ingrediënten

4 porties
300 g
zoete aardappelen
300 g
wortelen
1 
kleine ui
1 theelepel
boter
750 ml
bouillon
 ¼ bos(je)
peterselie
 ¼ bos(je)
bieslook
100 g
room
Versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie): 957 kJ  /  229 kcal
9,1 g Vetten
4,1 g Eiwitten
33,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Schil en was de zoete aardappelen en wortelen en snijd ze in stukjes. Pel de ui en snij het in dunne blokjes.

Stap 2

Verhit de boter in een pan, voeg de zoete aardappelen, wortelen en ui toe en laat het geheel zo’n 5 minuten fruiten.

Stap 3

Giet de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 20-25 minuten koken. 

Stap 4

Was de kruiden, dep ze droog, hak ze fijn of snijd ze in rolletjes. Klop de room lichtjes op. 

Stap 5

Pureer de soep en breng op smaak met de sojasaus en peper. Voeg de slagroom en de helft van de kruiden toe, breng het op smaak met de Mirin en doe het in soepkommen of -borden.

Stap 6

Besprenkel het geheel met de resterende kruiden en serveer. 

Tip:

Serveer met geroosterde sneetjes stokbrood, belegd met kaas.

Werk de soep af met verse gember. 

Breng het op smaak met chilivlokken.

Recept-ID 1035

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Schil en was de zoete aardappelen en wortelen en snijd ze in stukjes. Pel de ui en snij het in dunne blokjes.

Verhit de boter in een pan, voeg de zoete aardappelen, wortelen en ui toe en laat het geheel zo’n 5 minuten fruiten.

Giet de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 20-25 minuten koken. 

Was de kruiden, dep ze droog, hak ze fijn of snijd ze in rolletjes. Klop de room lichtjes op. 

Pureer de soep en breng op smaak met de sojasaus en peper. Voeg de slagroom en de helft van de kruiden toe, breng het op smaak met de Mirin en doe het in soepkommen of -borden.

Besprenkel het geheel met de resterende kruiden en serveer. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.