
27 van 408
Malse Teriyaki-kipspiezen (Kara-age)

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 500 g kippenbouten
- 100 ml Kikkoman Teriyaki marinade
- 3/4 eetl. geraspte gember
- een beetje aardappelzetmeel
- olie om te frituren
Dip:
- 100 g mayonaise
- 10 ml limoensap
- 10 ml Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.
Bereiding
De Kikkoman Teriyaki marinade met de fijngepureerde gember mengen en in een plastic zak vullen. De uitgebeende kippenbout in hapklare stukken snijden en eveneens in de zak vullen. De marinade door zachtjes drukken in het vlees masseren. 30 minuten laten rusten.
De stukjes kip uit de zak nemen en droog deppen. Even in het aardappelzetmeel wenden en op 170 °C frituren.
Met verse schijfjes limoen en dip serveren.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 500 g kippenbouten
- 100 ml Kikkoman Teriyaki marinade
- 3/4 eetl. geraspte gember
- een beetje aardappelzetmeel
- olie om te frituren
Dip:
- 100 g mayonaise
- 10 ml limoensap
- 10 ml Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.