
Mango- en wortelsalade
Een frisse en fruitige zomersalade met een heerlijke vinaigrette op basis van Kikkoman sojasaus, appelsap en ahornsiroop. Perfect bijgerecht voor op de barbecues.

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 mango
- 1 krop Romeinse sla (of 2 kleine kroppen Romeinse sla)
- 2 wortelen
- 100 g gekiemde zaden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2-3 eetlepels witte balsamico azijn
- 100 ml appelsap
- 2–3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
- 1-2 theelepels ahornsiroop
- Versgemalen peper
Bereiding
Bereid ondertussen de salade door de mango te schillen en het vruchtvlees van de pit te snijden. Snijd het vruchtvlees van de mango in dunne reepjes. Snijd de sla in plakjes, was ze en droog ze. Was en schil de wortelen en schaaf er dunne linten af met een dunschiller. Was de gekiemde zaden indien nodig
Meng voor de dressing 4 eetlepels in plakjes gesneden mango, olijfolie, azijn, het appelsap, de sojasaus en de ahornsiroop in een blender. Breng op smaak met peper. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om voor het opdienen.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 1 mango
- 1 krop Romeinse sla (of 2 kleine kroppen Romeinse sla)
- 2 wortelen
- 100 g gekiemde zaden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2-3 eetlepels witte balsamico azijn
- 100 ml appelsap
- 2–3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
- 1-2 theelepels ahornsiroop
- Versgemalen peper