Zoeken
Filter
Mediterraanse filetschotel
Bookmark
86 van 237

Mediterraanse filetschotel

Bereidingstijd: 35 min
Calorieën (per portie): 1365 kJ / 326 kcal

Ingrediënten voor 4 porties

  • 600 g varkensfilet
  • 400 g sperziebonen
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 2 courgettes
  • 1 theel. boter
  • 1 theel. poedersuiker
  • 2 eetl. spijsolie
  • 8 -10 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 theel. vers gehakt bonenkruid
  • vers gemalen peper

Bereiding

Dep de varkensfilet droog en snijd deze in repen. Was en rang de sperziebonen,) en laat het in zout water ca. 15 minuten garen. Schil de appels en snijd deze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes.  Schil ook de uien en snijd in ringen. Was de courgettes en snijd deze in halve plakken. Verhit boter in een pan en voeg de appelpartjes toe, even braden, met poedersuiker bestrooien, iets karamelliseren en eruit nemen. Verhit olie in het resterende braadvet, voeg de filets toe, aanbraden en eruit nemen. Bak de uien eveneens in het resterende braadvet aan. Bonen en courgettes toevoegen en stoven. Meng de appels en filets erdoor, even mee verhitten en op smaak brengen met sojasaus, bonenkruid en peper.

Tip: Heerlijk te serveren met vers stokbrood.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 4 porties

  • 600 g varkensfilet
  • 400 g sperziebonen
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 2 courgettes
  • 1 theel. boter
  • 1 theel. poedersuiker
  • 2 eetl. spijsolie
  • 8 -10 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 theel. vers gehakt bonenkruid
  • vers gemalen peper