Meloensalade met krokante tortillareepjes

totale tijd 20 min.
15 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Dit is een gemakkelijke salade, perfect als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd of als apart gerecht op die warme zomerdagen. Je kan de meloen vervangen door andere soorten meloen of citrusvruchten. De tortillareepjes zijn een goede manier om restjes tortilla's te gebruiken. Je kan tortilla's van elk formaat gebruiken.

Ingrediënten

2 porties
2 
grote tortilla's (bloem of maïs)
2 eetlepels
olie
400 g
watermeloen
200 g
komkommer
1 
avocado
1 
kleine rode ui (50 g)
15 g
verse koriander
15 g
verse peterselie
4 eetlepels
olijfolie
1 eetlepel
wittewijnazijn
1 theelepel
fijngehakte verse chili
1 theelepel
honing
Versgemalen peper

Om te serveren

75 g
witte kaas, bijv. feta
Verse kruiden voor de garnering
Voedingswaarde (per portie): 3500 kJ  /  825 kcal
62,4 g Vetten
17,2 g Eiwitten
50,1 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Bestrijk de tortilla's met olie en snijd ze in reepjes van 1-1,5 cm. Leg ze op een bakplaat en bak ze 5-7 minuten op 225 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat het afkoelen.

Stap 2

Snijd de watermeloen, komkommer en avocado in blokjes. Snijd de rode ui in dunne schijfjes. Meng het in een kom met fijngehakte koriander en peterselie.

Stap 3

Leg vlak voor het opdienen de krokante tortillareepjes erop.

Stap 4

Meng ponzu, olijfolie, azijn, chili, honing en peper tot een vinaigrette. Besprenkel de salade hiermee voor het opdienen.

Stap 5

Indien gewenst, kun je er nog wat kaas en extra kruiden aan toevoegen.

Recept-ID 1062

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Bestrijk de tortilla's met olie en snijd ze in reepjes van 1-1,5 cm. Leg ze op een bakplaat en bak ze 5-7 minuten op 225 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat het afkoelen.

Snijd de watermeloen, komkommer en avocado in blokjes. Snijd de rode ui in dunne schijfjes. Meng het in een kom met fijngehakte koriander en peterselie.

Leg vlak voor het opdienen de krokante tortillareepjes erop.

Meng ponzu, olijfolie, azijn, chili, honing en peper tot een vinaigrette. Besprenkel de salade hiermee voor het opdienen.

Indien gewenst, kun je er nog wat kaas en extra kruiden aan toevoegen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.