
Miso shiru – Misosoep

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 5 g gedroogd wakame zeewier
- ½ tofublok ( 150 g)
- 2 lente-uien
- 750 ml ichiban-dashi
- 3 ¾ eetlepels rode miso
Bereiding
Deze soep wordt vaak gezien als het voorbeeld van de traditionele Japanse keuken. Iedere moeder maakt haar eigen versie. Het is een klassiek recept met tofu en wakame zeewier. Week het zeewier 5 minuten in lauw water. Knijp het water eruit en laat uitlekken. Snijd in hapklare stukjes. Spoel de tofu af, laat uitlekken en verdeel in stukjes van 1 cm, Breng de dashi (bouillon) aan de kook in een steelpan. Voeg de tofu en het zeewier toe en verwarm het geheel 1 à 2 minuten. Vermeng de miso met een beetje bouillon uit de steelpan. Voeg de uitjes toe als de soep begint te koken en haal de pan daarna meteen van het vuur af.
Tip: Verwarm de misosoep nooit opnieuw, omdat het delicate aroma dan verloren gaat. Probeer in plaats daarvan stukjes gebakken tofu, uien, daikon radijs, aubergines of paddenstoelen toe te voegen. De soep is op als u niet meer dan twee of drie extra ingrediënten gebruikt.
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 5 g gedroogd wakame zeewier
- ½ tofublok ( 150 g)
- 2 lente-uien
- 750 ml ichiban-dashi
- 3 ¾ eetlepels rode miso