
Noedelsalade met olijven
Ingrediënten voor 2 porties
- 70 g noedels naar keuze
- Een handvol spruiten naar keuze
- 100 gram kerstomaatjes
- 50 g zwarte olijven, ontpit
- 1/4 rode ui
- 1 rode/gele paprika
- ½ courgette
- Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus
- Kikkoman teriyakisaus met geroosterde knoflook
Dressing:
- 2 el olijfolie
- 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 2 el Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus
- 1 tl dijonmosterd
- 1 tl honing
Bereiding
Maak de paprika en courgette schoon en snijd ze in schijfjes. Rooster ze op de grill aan beide kanten tot ze gaar zijn. Glazuur de courgette met Kikkoman teriyakisaus met geroosterde knoflook. Laat afkoelen en verwijder daarna het vel van de paprika.
Kook de noedels in zout water. Zet ze apart om af te koelen. Halveer de kerstomaatjes, hak de uien en olijven. Meng alle ingrediënten tot een crèmige dressing.
Doe de noedels in een schotel en voeg spruitjes en gegrilde groente toe. Besprenkel het geheel met dressing, meng alles goed en serveer met het gegrilde vlees.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 2 porties
- 70 g noedels naar keuze
- Een handvol spruiten naar keuze
- 100 gram kerstomaatjes
- 50 g zwarte olijven, ontpit
- 1/4 rode ui
- 1 rode/gele paprika
- ½ courgette
- Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus
- Kikkoman teriyakisaus met geroosterde knoflook
Dressing:
- 2 el olijfolie
- 1 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 2 el Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus
- 1 tl dijonmosterd
- 1 tl honing