Zoeken
Filter
Okonomiyaki ‘Japanse hartige pannenkoek’ met vlees buta-tama
Bookmark
100 van 242

Okonomiyaki ‘Japanse hartige pannenkoek’ met vlees buta-tama

Bereidingstijd: 30 min
Calorieën (per portie): 2826 kJ / 675 kcal

Ingrediënten voor 2 porties

  • 5-6 stengels bieslook
  • 100 g spitskool
  • 2 lente-uitjes

Voor het deeg:

  • 200 ml dashi bouillon (of groentebouillon)
  • 1 vers ei
  • 90 g tarwemeel type 405
  • 10 g aardappelmeel
  • 1 tl bakpoeder

Bereiding

  1. Was de bieslook, dep hem droog en snijd hem in rolletjes. Maak de spitskool schoon, snijd hem in strepen van ca. 3 cm lang en was hem. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in mm van 2-3 mm en was ze.
  2. Roer voor het deeg in een schotel de dashi bouillon en een ei door elkaar. Meng het tarwemeel en aardappelmeel, doe ze met bakpoeder in het dashi-ei-mengsel en roer alles goed door elkaar om klompen te vermijden. Doe de spitskool en lente-uitjes bij het deeg en meng goed.
  3. Verwarm in een pan (24 cm Ø) 1 el olie, doe de helft van het deegmengsel in de pan, verdeel daarbij de groente gelijkmatig en bak ca. 2-3 minuten op gemiddelde warmte.
  4. Strooi er ondertussen 1 el gebakken uitjes op. Verdeel de helft van de dunne plakjes vlees er gelijkmatig op, draai ze om in de pan en bak nogmaals 2-3 minuten op gemiddelde warmte (zet de warmte wat lager). Laat de okonomiyaki op een bord glijden.
  5. Verwarm in de pan nogmaals ½ el olie en doe er een opgeklopt ei bij. Leg daarop meteen de gebraden okonomiyaki met de kant van het vlees naar beneden, bak nogmaals 2-3 minuten en zet warm weg. Bereid een tweede pannenkoek op dezelfde manier.
  6. Leg okonomiyaki met de kant van het ei naar boven op twee borden en bestrijk met teriyaki barbecuesaus met honing. Verdeel er dunne strepen mayonaise op, bestrooi met bieslookrolletjes en serveer.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 2 porties

  • 5-6 stengels bieslook
  • 100 g spitskool
  • 2 lente-uitjes

Voor het deeg:

  • 200 ml dashi bouillon (of groentebouillon)
  • 1 vers ei
  • 90 g tarwemeel type 405
  • 10 g aardappelmeel
  • 1 tl bakpoeder