Okonomiyaki ‘Japanse hartige pannenkoek’ met zeevruchten
Zoeken
Filter
Okonomiyaki ‘Japanse hartige pannenkoek’ met zeevruchten
Bookmark
141 van 242

Okonomiyaki ‘Japanse hartige pannenkoek’ met zeevruchten

Bereidingstijd: 30 min
Calorieën (per portie): 1965 kJ / 470 kcal

Ingrediënten voor 2 porties

Voor de ui-ponzu:

  • 100 g spitskool
  • 2 lente-uitjes
  • 40 gram octopus
  • 40 g garnalen
  • 40 g Jakobsmosselen
  • Zout
  • 2 el gebakken uitjes

Voor het deeg:

  • 200 ml dashibouillon (of groentebouillon)
  • 1 vers ei
  • 90 g tarwemeel type 405
  • 10 g aardappelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Enkele verse chilireepjes

Bereiding

  1. Pak de uien voor de uien-ponzu, rasp ze fijn en meng ze met de ponzu-citroen. Was de bieslook, dep hem droog, snijd hem in rolletjes en doe die erbij.
  2. Maak de spitskool schoon, snijd hem in strepen van ca. 3 cm lang en was hem. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in mm van 2-3 mm en was ze.
  3. Roer voor het deeg in een schotel de dashi bouillon en het ei door elkaar. Meng het tarwemeel en aardappelmeel, doe ze met bakpoeder in het dashi-ei-mengsel en roer alles goed door elkaar om klompen te vermijden. Doe de spitskool en lente-uitjes bij het deeg en meng goed. Zet 4 el van het deeg aan de kant.
  4. Was de octopus, garnalen en Jakobsmosselen, dep ze droog, snijd ze eventueel in kleine blokjes en zout ze licht.
  5. Verwarm in een grote pan (min. 32 cm Ø) 1 el olie, doe de helft van het deeg-groentemengsel in de pan, verdeel daarbij de groente gelijkmatig en maak met een spatel van het mengsel twee cirkels van ca. 15-18 cm. Strooi er 1 el gebakken uitjes op, leg de helft van de zeevruchten erop en bak op gemiddelde warmte 2-3 minuten.
  6. Doe het deeg (2 el) erop dat u aan de kant had gezet. Draai voorzichtig met een bakspaan en bak nogmaals 4-5 minuten (zet de warmte wat lager). Bereid nog twee pannenkoeken op dezelfde manier.
  7. Leg de okonomiyaki met de viskant naar boven op twee borden, garneer met de chilireepjes en serveer met de uien-ponzu.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 2 porties

Voor de ui-ponzu:

  • 100 g spitskool
  • 2 lente-uitjes
  • 40 gram octopus
  • 40 g garnalen
  • 40 g Jakobsmosselen
  • Zout
  • 2 el gebakken uitjes

Voor het deeg:

  • 200 ml dashibouillon (of groentebouillon)
  • 1 vers ei
  • 90 g tarwemeel type 405
  • 10 g aardappelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Enkele verse chilireepjes