
Okonomiyaki ‘Japanse hartige pannenkoek’ met zeevruchten

Ingrediënten voor 2 portie(s)
Voor de ui-ponzu:
- ½ kleine witte uien
- 6 el Ponzu citroen van Kikkoman
- 5-6 stengels bieslook
- 100 g spitskool
- 2 lente-uitjes
- 40 gram octopus
- 40 g garnalen
- 40 g Jakobsmosselen
- Zout
- 2 el gebakken uitjes
Voor het deeg:
- 200 ml dashibouillon (of groentebouillon)
- 1 vers ei
- 90 g tarwemeel type 405
- 10 g aardappelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Enkele verse chilireepjes
Bereiding
- Pak de uien voor de uien-ponzu, rasp ze fijn en meng ze met de ponzu-citroen. Was de bieslook, dep hem droog, snijd hem in rolletjes en doe die erbij.
- Maak de spitskool schoon, snijd hem in strepen van ca. 3 cm lang en was hem. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in mm van 2-3 mm en was ze.
- Roer voor het deeg in een schotel de dashi bouillon en het ei door elkaar. Meng het tarwemeel en aardappelmeel, doe ze met bakpoeder in het dashi-ei-mengsel en roer alles goed door elkaar om klompen te vermijden. Doe de spitskool en lente-uitjes bij het deeg en meng goed. Zet 4 el van het deeg aan de kant.
- Was de octopus, garnalen en Jakobsmosselen, dep ze droog, snijd ze eventueel in kleine blokjes en zout ze licht.
- Verwarm in een grote pan (min. 32 cm Ø) 1 el olie, doe de helft van het deeg-groentemengsel in de pan, verdeel daarbij de groente gelijkmatig en maak met een spatel van het mengsel twee cirkels van ca. 15-18 cm. Strooi er 1 el gebakken uitjes op, leg de helft van de zeevruchten erop en bak op gemiddelde warmte 2-3 minuten.
- Doe het deeg (2 el) erop dat u aan de kant had gezet. Draai voorzichtig met een bakspaan en bak nogmaals 4-5 minuten (zet de warmte wat lager). Bereid nog twee pannenkoeken op dezelfde manier.
- Leg de okonomiyaki met de viskant naar boven op twee borden, garneer met de chilireepjes en serveer met de uien-ponzu.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 2 portie(s)
Voor de ui-ponzu:
- ½ kleine witte uien
- 6 el Ponzu citroen van Kikkoman
- 5-6 stengels bieslook
- 100 g spitskool
- 2 lente-uitjes
- 40 gram octopus
- 40 g garnalen
- 40 g Jakobsmosselen
- Zout
- 2 el gebakken uitjes
Voor het deeg:
- 200 ml dashibouillon (of groentebouillon)
- 1 vers ei
- 90 g tarwemeel type 405
- 10 g aardappelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Enkele verse chilireepjes