
Olijf-sojasausdip

Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 60 g milde, groene olijven (zonder pit)
- 1 el citroensap
- 6 el olijfolie
- 4 el appelmoes
- 2 el pijnboompitten
- 1 tl suiker
- Grof gemalen peper
- 2 tl kappertjes
- Naar smaak: gehakte pijnboompitten en olijfstukjes om te garneren
Bereiding
- Pureer voor de dip alle ingrediënten behalve de kappertjes in een sterke mixer.
- Hak de kappertjes fijn, meng ze lichtjes erdoor, doe de dip in een schaaltje en serveer.
De olijf-sojasausdip past heel goed bij bijvoorbeeld:
- dunne, vers geroosterde sneetjes stokbrood en olijven
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 60 g milde, groene olijven (zonder pit)
- 1 el citroensap
- 6 el olijfolie
- 4 el appelmoes
- 2 el pijnboompitten
- 1 tl suiker
- Grof gemalen peper
- 2 tl kappertjes
- Naar smaak: gehakte pijnboompitten en olijfstukjes om te garneren