
131 van 408
Omelet met pittige sojasaus

Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
30 min
Voedingswaarden (per portie)
897 kJ / 214 kcal
Vetten:
13.3 g
Eiwitten:
13.3 g
Koolhydraten:
9.9 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- Een beetje olie
- 150 g spinazie
- Een snufje zout
- Een snufje peper
- 5-6 verse eieren
- 5-6 krabsticks
- 15 g zoete maïs
Voor de saus
- 1 lente-ui
- 100 ml kippenbouillon
- 1 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 15 ml sake
- 15 ml azijn
- 5-6 g suiker
- 1½ eetl. aardappelzetmeel
- 30 ml water
Bereiding
Verhit de olie in een pan en bak de spinazie. Op smaak brengen met een snufje zout en peper en daarna laten afkoelen. Snijd daarna de lente-ui in fijne ringen.
Doe de eieren in een kom en kluts ze even. Voeg de in stukjes gesneden krabsticks en de maïs toe en roer alles door elkaar. Verhit de olie in een kleine pan. Doe het ei-mengsel erbij en bak het als een Spaanse omelet (ongeveer 5 cm hoog, in zijn geheel bakken zonder om te vouwen).
Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en breng ze aan de kook. Bind de saus met het aardappelzetmeel- en watermengsel. Leg de omelet op een bord en giet de saus er overheen. Maak het gerecht af door er lente-uitjes overheen te strooien.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
30 min
Bereidingstijd:
30 min
Voedingswaarden (per portie)
897 kJ / 214 kcal
Vetten:
13.3 g
Eiwitten:
13.3 g
Koolhydraten:
9.9 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- Een beetje olie
- 150 g spinazie
- Een snufje zout
- Een snufje peper
- 5-6 verse eieren
- 5-6 krabsticks
- 15 g zoete maïs
Voor de saus
- 1 lente-ui
- 100 ml kippenbouillon
- 1 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 15 ml sake
- 15 ml azijn
- 5-6 g suiker
- 1½ eetl. aardappelzetmeel
- 30 ml water