Ontbijtmuffins met eieren en groenten

totale tijd 40 min.
15 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Deze simpele eiermuffins zijn perfect voor een ontspannen brunch en zijn bovendien een geweldige manier om kinderen groenten te laten eten.

Ingrediënten

2 porties
4 
eieren
1 eetlepel
dikke Griekse yoghurt
2 eetlepels
speltbloem
 ¼ theelepel
bakpoeder
1 eetlepel
gehakte bieslook
100 g
courgette
100 g
paprika

Om te serveren:

4 plak
volkorenbrood
50 g
rucola
Voedingswaarde (per portie): 1945 kJ  /  465 kcal
27,9 g Vetten
26,5 g Eiwitten
49 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Klop de eieren los met yoghurt, bloem, bakpoeder en Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus. Voeg de bieslook en de in blokjes gesneden groenten toe en meng alles goed. Vet de muffinvormpjes in met Kikkoman geroosterde sesamolie en giet het beslag erin. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.

Stap 3

Serveer ze warm met brood en rucola. Besprenkel naar smaak met Kikkoman sojasaus en Kikkoman kimchisaus.

Recept-ID 1100

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eieren los met yoghurt, bloem, bakpoeder en Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus. Voeg de bieslook en de in blokjes gesneden groenten toe en meng alles goed. Vet de muffinvormpjes in met Kikkoman geroosterde sesamolie en giet het beslag erin. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.

Serveer ze warm met brood en rucola. Besprenkel naar smaak met Kikkoman sojasaus en Kikkoman kimchisaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.