Zoeken
Filter
Oosters Biefstuk
Bookmark
13 van 328

Oosters Biefstuk

Een oosterse biefstuk perfect bereid op de barbecue met KIKKOMAN. De runderfilet ligt in een marinade met Aziatisch accent waarin de KIKKOMAN sojasaus een uitstekende tegenhanger vormt van de scherpe aroma’s. Een bijzonder gerecht voor een etentje met gasten.

Oosters Biefstuk
Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 120 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 858 kJ / 205 kcal
Vetten: 6 g
Eiwitten: 32 g
Koolhydraten: 3 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • ½ rode chilipeper
  • 2 knoflooktenen 
  • 4 el KIKKOMAN sojasaus
  • 2 el sherry 
  • 1 tl honing 
  • 1 tl sambal oelek 
  • 4 biefstukken (runderhaas, ca. 4 cm dik) 
  • zout

Bereiding

  1. Snijd voor de marinade de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, spoel de helften af en hak ze fijn. Pel de knoflooktenen en pers ze uit in een grote schaal. Voeg de fijngehakte chilipeper, de KIKKOMAN sojasaus, sherry, honing en sambal oelek toe en meng alles goed. 
  2. Leg de biefstukken in de marinade en marineer ze enkele uren of een hele nacht in de koelkast. 
  3. Neem de biefstukken uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met zout. Gril ze ca. 1½ minuut boven hoge hitte. Draai ze een kwartslag voor een mooi grillpatroon en gril ze opnieuw 1½ minuut. Draai de biefstukken om en gril ze ook aan de andere zijde. 
  4. Leg de biefstukken boven indirecte matige hitte en laat ze nog 5–10 minuten nagaren, zodat het sap in het vlees zich weer kan verdelen en de biefstukken mals en sappig worden. De optimale kerntemperatuur ligt tussen 50 en 55 °C.

Maak je eigen sambal oelek:

  1. Spoel 200 g rode chilipepers af en snijd ze met de zaadjes fijn; houd er 5 apart.
  2. Doe de stukjes chilipeper met 100 ml water in een pan en laat ze ca. 8 minuten zachtjes koken. Giet ze af in een zeef en laat ze uitlekken.
  3. Pureer ze samen met de apart gehouden chilipepers fijn, roer er 1 eetlepel olie door en voeg citroensap, bruine suiker, wittewijnazijn en zout naar smaak toe.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 10 min
Marinertijd: 120 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 858 kJ / 205 kcal
Vetten: 6 g
Eiwitten: 32 g
Koolhydraten: 3 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • ½ rode chilipeper
  • 2 knoflooktenen 
  • 4 el KIKKOMAN sojasaus
  • 2 el sherry 
  • 1 tl honing 
  • 1 tl sambal oelek 
  • 4 biefstukken (runderhaas, ca. 4 cm dik) 
  • zout