Oosters Biefstuk

totale tijd 140 min.
10 min. voorbereidingstijd
120 min. marineertijd
10 min. kooktijd

Een oosterse biefstuk perfect bereid op de barbecue met KIKKOMAN. De runderfilet ligt in een marinade met Aziatisch accent waarin de KIKKOMAN sojasaus een uitstekende tegenhanger vormt van de scherpe aroma’s. Een bijzonder gerecht voor een etentje met gasten.

Ingrediënten

4 porties
 ½ 
rode chilipeper
2 
knoflooktenen
2 eetlepels
sherry
1 theelepel
honing
1 theelepel
sambal oelek
4 
biefstukken (runderhaas, ca. 4 cm dik)
zout
Voedingswaarde (per portie): 858 kJ  /  205 kcal
6 g Vetten
32 g Eiwitten
3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd voor de marinade de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, spoel de helften af en hak ze fijn. Pel de knoflooktenen en pers ze uit in een grote schaal. Voeg de fijngehakte chilipeper, de KIKKOMAN sojasaus, sherry, honing en sambal oelek toe en meng alles goed.

Stap 2

Leg de biefstukken in de marinade en marineer ze enkele uren of een hele nacht in de koelkast.

Stap 3

Neem de biefstukken uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met zout. Gril ze ca. 1½ minuut boven hoge hitte. Draai ze een kwartslag voor een mooi grillpatroon en gril ze opnieuw 1½ minuut. Draai de biefstukken om en gril ze ook aan de andere zijde.

Stap 4

Leg de biefstukken boven indirecte matige hitte en laat ze nog 5–10 minuten nagaren, zodat het sap in het vlees zich weer kan verdelen en de biefstukken mals en sappig worden. De optimale kerntemperatuur ligt tussen 50 en 55 °C.

Maak je eigen sambal oelek:

  1. Spoel 200 g rode chilipepers af en snijd ze met de zaadjes fijn; houd er 5 apart.
  2. Doe de stukjes chilipeper met 100 ml water in een pan en laat ze ca. 8 minuten zachtjes koken. Giet ze af in een zeef en laat ze uitlekken.
  3. Pureer ze samen met de apart gehouden chilipepers fijn, roer er 1 eetlepel olie door en voeg citroensap, bruine suiker, wittewijnazijn en zout naar smaak toe.

Recept-ID 959

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd voor de marinade de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, spoel de helften af en hak ze fijn. Pel de knoflooktenen en pers ze uit in een grote schaal. Voeg de fijngehakte chilipeper, de KIKKOMAN sojasaus, sherry, honing en sambal oelek toe en meng alles goed.

Leg de biefstukken in de marinade en marineer ze enkele uren of een hele nacht in de koelkast.

Neem de biefstukken uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met zout. Gril ze ca. 1½ minuut boven hoge hitte. Draai ze een kwartslag voor een mooi grillpatroon en gril ze opnieuw 1½ minuut. Draai de biefstukken om en gril ze ook aan de andere zijde.

Leg de biefstukken boven indirecte matige hitte en laat ze nog 5–10 minuten nagaren, zodat het sap in het vlees zich weer kan verdelen en de biefstukken mals en sappig worden. De optimale kerntemperatuur ligt tussen 50 en 55 °C.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.