
19 van 26
Ossenhaassteaks in vijgen-mosterdsaus
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Teriyaki marinade
Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
Hoofdgerechten
Vlees
Groenten
Kerstseizoen
Winter

Totale tijd
50 min
Bereidingstijd:
50 min
Voedingswaarden (per portie)
3419 kJ / 817 kcal
Vetten:
37.4 g
Eiwitten:
43.9 g
Koolhydraten:
74.5 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 600 g kruimige aardappelen
- 1 eierdooier
- 150 g bloem
- 7 eetlepels Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde knoflook
- Gemalen nootmuskaat
- 1 ei
- ca. 60 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- ca. 5 eetlepels plantaardige olie
- 4 ossenhaassteaks (ca. 150 g per stuk)
- ½ theelepel gekleurde, grof gemalen peper
- 1 theelepel mosterdzaadjes
- 200 ml slagroom
- 2-3 eetlepels vijgenmosterd
- 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Bereiding
- Schil en was de aardappelen en kook ze in een kookpan (ø 24 cm) in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
- Pureer de aardappelen met een aardappelpers, meng de massa met de eierdooier en bloem en breng het op smaak met 3 eetlepels Teriyaki saus met geroosterde knoflook en wat nootmuskaat. Maak kleine balletjes van het aardappelmengsel, haal ze eerst door het geklopte ei en daarna door het paneermeel. Bak ze in ca. 5 eetlepels hete olie in porties goudbruin in een kleine kookpan (ø 20 cm).
- Dep de steaks droog. Roer de rest van de Teriyaki saus, peper en mosterdzaadjes door elkaar en bestrijk de steaks hiermee. Laat ze even marineren. De marinade geeft het vlees glans bij het braden en zorgt voor een mooie, bruine kleur.
- Bak de steaks in een koekenpan (ø 26 cm) in de resterende, verwarmde olie zoals je ze wilt hebben. Haal ze eruit en houd ze warm. Voeg slagroom en vijgenmosterd toe aan het braadvet, breng het aan de kook, laat het iets inkoken en breng het op smaak met sojasaus en peper.
- Serveer de steaks met de saus en de aardappelballetjes.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
50 min
Bereidingstijd:
50 min
Voedingswaarden (per portie)
3419 kJ / 817 kcal
Vetten:
37.4 g
Eiwitten:
43.9 g
Koolhydraten:
74.5 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 600 g kruimige aardappelen
- 1 eierdooier
- 150 g bloem
- 7 eetlepels Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde knoflook
- Gemalen nootmuskaat
- 1 ei
- ca. 60 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- ca. 5 eetlepels plantaardige olie
- 4 ossenhaassteaks (ca. 150 g per stuk)
- ½ theelepel gekleurde, grof gemalen peper
- 1 theelepel mosterdzaadjes
- 200 ml slagroom
- 2-3 eetlepels vijgenmosterd
- 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus