Ossenhaassteaks in vijgen-mosterdsaus

totale tijd 50 min.
50 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
600 g
kruimige aardappelen
1 
eierdooier
150 g
bloem
Gemalen nootmuskaat
1 
ei
5 eetlepels
plantaardige olie
4 
ossenhaassteaks (ca. 150 g per stuk)
 ½ theelepel
gekleurde, grof gemalen peper
1 theelepel
mosterdzaadjes
200 ml
slagroom
2 ½ eetlepels
vijgenmosterd
Voedingswaarde (per portie): 3419 kJ  /  817 kcal
37,4 g Vetten
43,9 g Eiwitten
74,5 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Schil en was de aardappelen en kook ze in een kookpan (ø 24 cm) in ruim water in ca. 20 minuten gaar.

Stap 2

Pureer de aardappelen met een aardappelpers, meng de massa met de eierdooier en bloem en breng het op smaak met 3 eetlepels Teriyaki saus met geroosterde knoflook en wat nootmuskaat. Maak kleine balletjes van het aardappelmengsel, haal ze eerst door het geklopte ei en daarna door het paneermeel. Bak ze in ca. 5 eetlepels hete olie in porties goudbruin in een kleine kookpan (ø 20 cm).

Stap 3

Dep de steaks droog. Roer de rest van de Teriyaki saus, peper en mosterdzaadjes door elkaar en bestrijk de steaks hiermee. Laat ze even marineren. De marinade geeft het vlees glans bij het braden en zorgt voor een mooie, bruine kleur.

Stap 4

Bak de steaks in een koekenpan (ø 26 cm) in de resterende, verwarmde olie zoals je ze wilt hebben. Haal ze eruit en houd ze warm. Voeg slagroom en vijgenmosterd toe aan het braadvet, breng het aan de kook, laat het iets inkoken en breng het op smaak met sojasaus en peper.

Stap 5

Serveer de steaks met de saus en de aardappelballetjes.

Recept-ID 204

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Schil en was de aardappelen en kook ze in een kookpan (ø 24 cm) in ruim water in ca. 20 minuten gaar.

Pureer de aardappelen met een aardappelpers, meng de massa met de eierdooier en bloem en breng het op smaak met 3 eetlepels Teriyaki saus met geroosterde knoflook en wat nootmuskaat. Maak kleine balletjes van het aardappelmengsel, haal ze eerst door het geklopte ei en daarna door het paneermeel. Bak ze in ca. 5 eetlepels hete olie in porties goudbruin in een kleine kookpan (ø 20 cm).

Dep de steaks droog. Roer de rest van de Teriyaki saus, peper en mosterdzaadjes door elkaar en bestrijk de steaks hiermee. Laat ze even marineren. De marinade geeft het vlees glans bij het braden en zorgt voor een mooie, bruine kleur.

Bak de steaks in een koekenpan (ø 26 cm) in de resterende, verwarmde olie zoals je ze wilt hebben. Haal ze eruit en houd ze warm. Voeg slagroom en vijgenmosterd toe aan het braadvet, breng het aan de kook, laat het iets inkoken en breng het op smaak met sojasaus en peper.

Serveer de steaks met de saus en de aardappelballetjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.