Zoeken
Filter
Ossenhaassteaks in vijgen-mosterdsaus
Bookmark
19 van 26

Ossenhaassteaks in vijgen-mosterdsaus

Ossenhaassteaks in vijgen-mosterdsaus
Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 50 min
Voedingswaarden (per portie) 3419 kJ / 817 kcal
Vetten: 37.4 g
Eiwitten: 43.9 g
Koolhydraten: 74.5 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen en kook ze in een kookpan (ø 24 cm) in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pureer de aardappelen met een aardappelpers, meng de massa met de eierdooier en bloem en breng het op smaak met 3 eetlepels Teriyaki saus met geroosterde knoflook en wat nootmuskaat. Maak kleine balletjes van het aardappelmengsel, haal ze eerst door het geklopte ei en daarna door het paneermeel. Bak ze in ca. 5 eetlepels hete olie in porties goudbruin in een kleine kookpan (ø 20 cm).
  3. Dep de steaks droog. Roer de rest van de Teriyaki saus, peper en mosterdzaadjes door elkaar en bestrijk de steaks hiermee. Laat ze even marineren. De marinade geeft het vlees glans bij het braden en zorgt voor een mooie, bruine kleur.
  4. Bak de steaks in een koekenpan (ø 26 cm) in de resterende, verwarmde olie zoals je ze wilt hebben. Haal ze eruit en houd ze warm. Voeg slagroom en vijgenmosterd toe aan het braadvet, breng het aan de kook, laat het iets inkoken en breng het op smaak met sojasaus en peper.
  5. Serveer de steaks met de saus en de aardappelballetjes.
Totale tijd 50 min
Bereidingstijd: 50 min
Voedingswaarden (per portie) 3419 kJ / 817 kcal
Vetten: 37.4 g
Eiwitten: 43.9 g
Koolhydraten: 74.5 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)