Paddenstoelensoep

totale tijd 30 min.
30 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
150 g
uien
1 theelepel
olie
200 g
van 3 of 4 verschillende soorten paddenstoelen (champignons, oesterpaddenstoelen, shiitake, etc.)
20 g
gesneden bacon
800 ml
kippenbouillon
1 theelepel
suiker
60 g
zure room
7 ½ 
bieslookpijpjes
Voedingswaarde (per portie): 637 kJ  /  152 kcal
10,9 g Vetten
5 g Eiwitten
4,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Maak de uien schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan. Bak de uien tot ze goudbruin zijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes van ongeveer 3 mm dik. De bacon in stukjes snijden en bakken in een pan met olie. Voeg de paddenstoelen toe en laat het geheel verder garen. Doe de kippenbouillon en de gebakken uien erbij en breng het geheel aan de kook. Daarna op smaak brengen met Kikkoman sojasaus en suiker. Doe de soep in een kom met een eetlepel zure room er bovenop. Garneer met bieslook.

Recept-ID 416

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Maak de uien schoon en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan. Bak de uien tot ze goudbruin zijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes van ongeveer 3 mm dik. De bacon in stukjes snijden en bakken in een pan met olie. Voeg de paddenstoelen toe en laat het geheel verder garen. Doe de kippenbouillon en de gebakken uien erbij en breng het geheel aan de kook. Daarna op smaak brengen met Kikkoman sojasaus en suiker. Doe de soep in een kom met een eetlepel zure room er bovenop. Garneer met bieslook.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.