
Pasta met rode en groene pesto, tomaat & avocado
Makkelijk vegetarisch pastarecept geserveerd met een groene avocadopesto en een rode tomaten- en tijmpesto.

Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de avocadopesto:
1 grote rijpe avocado
Enkele blaadjes basilicum
1 teentje knoflook
30 g amandelen
30 g vers geraspte parmezaan
2 el olijfolie
Een beetje citroen- of limoensap
Zout, versgemalen peper
2-3 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
Voor de pesto van tomaat en tijm:
40 g zongedroogde tomaatjes
30 g vers geraspte parmezaan
30 g geroosterde pijnboompitten
Enkele tijmblaadjes
2 tl tomatenpuree
2 el olijfolie
½ tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Versgemalen peper
2-3 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
350 g pasta, bijv. spaghetti
Bereiding
- Snijd voor de avocadopesto de avocado doormidden, verwijder de pit en het vruchtvlees. Was de basilicum en pel de knoflook.
- Meng de basilicum, de knoflook, het avocadovruchtvlees, de amandelen, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en het citroen- of limoensap. Breng de pesto op smaak met zout, peper en de Mirin.
- Pureer voor de tomaat- en tijmpesto de tomaten, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de tijm, de tomatenpuree en de olijfolie en breng het geheel op smaak met de sojasaus, peper en de Mirin.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en serveer het met de twee soorten pesto's.
Tips:
- Meng voor extra romigheid de pesto met een beetje kookwater van de pasta.
- Garneer met een topping van geroosterde groenteblokjes (bijv. courgette, aubergine, paprika) en/of met verse kruiden.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 4 portie(s)
Voor de avocadopesto:
1 grote rijpe avocado
Enkele blaadjes basilicum
1 teentje knoflook
30 g amandelen
30 g vers geraspte parmezaan
2 el olijfolie
Een beetje citroen- of limoensap
Zout, versgemalen peper
2-3 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
Voor de pesto van tomaat en tijm:
40 g zongedroogde tomaatjes
30 g vers geraspte parmezaan
30 g geroosterde pijnboompitten
Enkele tijmblaadjes
2 tl tomatenpuree
2 el olijfolie
½ tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Versgemalen peper
2-3 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden
350 g pasta, bijv. spaghetti