Zoeken
Filter
Pasta met rode en groene pesto, tomaat & avocado
Bookmark
9 van 10

Pasta met rode en groene pesto, tomaat & avocado

Makkelijk vegetarisch pastarecept geserveerd met een groene avocadopesto en een rode tomaten- en tijmpesto.

Pasta met rode en groene pesto, tomaat & avocado
Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 15 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 3023 kJ / 719 kcal
Vetten: 35,8 g
Eiwitten: 22,1 g
Koolhydraten: 76,7 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de avocadopesto:

1 grote rijpe avocado

Enkele blaadjes basilicum

1 teentje knoflook

30 g amandelen

30 g vers geraspte parmezaan

2 el olijfolie

Een beetje citroen- of limoensap

Zout, versgemalen peper

2-3 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden  

 

Voor de pesto van tomaat en tijm:

40 g zongedroogde tomaatjes

30 g vers geraspte parmezaan

30 g geroosterde pijnboompitten

Enkele tijmblaadjes

2 tl tomatenpuree

2 el olijfolie

½ tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Versgemalen peper

2-3 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden 

350 g pasta, bijv. spaghetti

 

Bereiding

  1. Snijd voor de avocadopesto de avocado doormidden, verwijder de pit en het vruchtvlees. Was de basilicum en pel de knoflook.
  2. Meng de basilicum, de knoflook, het avocadovruchtvlees, de amandelen, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en het citroen- of limoensap. Breng de pesto op smaak met zout, peper en de Mirin.
  3. Pureer voor de tomaat- en tijmpesto de tomaten, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de tijm, de tomatenpuree en de olijfolie en breng het geheel op smaak met de sojasaus, peper en de Mirin. 
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en serveer het met de twee soorten pesto's. 

 

Tips:

  • Meng voor extra romigheid de pesto met een beetje kookwater van de pasta.
  • Garneer met een topping van geroosterde groenteblokjes (bijv. courgette, aubergine, paprika) en/of met verse kruiden.
Totale tijd 25 min
Bereidingstijd: 15 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 3023 kJ / 719 kcal
Vetten: 35,8 g
Eiwitten: 22,1 g
Koolhydraten: 76,7 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor de avocadopesto:

1 grote rijpe avocado

Enkele blaadjes basilicum

1 teentje knoflook

30 g amandelen

30 g vers geraspte parmezaan

2 el olijfolie

Een beetje citroen- of limoensap

Zout, versgemalen peper

2-3 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden  

 

Voor de pesto van tomaat en tijm:

40 g zongedroogde tomaatjes

30 g vers geraspte parmezaan

30 g geroosterde pijnboompitten

Enkele tijmblaadjes

2 tl tomatenpuree

2 el olijfolie

½ tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Versgemalen peper

2-3 el Kikkoman Mirin-style zoete kruiden 

350 g pasta, bijv. spaghetti