Pikante gepaneerde garnalenspiesjes met romige edamamedip
Zoeken
Filter
Pikante gepaneerde garnalenspiesjes met romige edamamedip
Bookmark
2 van 26

Pikante gepaneerde garnalenspiesjes met romige edamamedip

Krokante garnalen in een pikant pankopaneerlaagje, aan spiesjes geregen en geserveerd met een romige dip van edamame, koriander en crème fraîche. Hemelse tex-mexzeevruchten!

Pikante gepaneerde garnalenspiesjes met romige edamamedip
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 20 min
Voedingswaarden (per portie) 2438 kJ / 583 kcal
Vetten: 28,9 g
Eiwitten: 26,9 g
Koolhydraten: 50,3 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 200 g bevroren edamame (of bevroren erwten als alternatief)
  • Zout
  • Enkele korianderblaadjes
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl limoensap
  • 5-6 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • Versgemalen peper
  • 1 ei
  • ½ tl chilivlokken
  • 20 g maïszetmeel (ca. 2 el)
  • 30 g bloem (ca. 2-3 el)
  • ½ tl bakpoeder
  • 12 rauwe, gepelde grote garnalen/koningsgarnalen (alternatief: sint-jakobsschelpen, stukjes zalmfilet)
  • ca. 50 g Kikkoman pankopaneermeel
  • ca. 2 el zonnebloemolie
  • 6 laurierblaadjes

Ook: kleine houten cocktailprikkers

 

Bereiding

  1. Kook de edamame, laat het uitlekken en dan wat afkoelen, pureer met de koriander, crème fraîche, limoensap en 3-4 tl Kikkoman sojasaus en breng op smaak met peper. 
  2. Klop het ei los met de chili en 2 tl sojasaus. 
  3. Meng het maïszetmeel, de bloem en het bakpoeder. Wentel de garnalen eerst in het mengsel van bloem en bakpoeder, vervolgens in het ei, dan in het pankopaneermeel en bak ze in verhitte olie krokant, ongeveer 5 minuten. 
  4. Rijg 2 garnalen en 1 laurierblaadje aan elk spiesje en serveer met de edamamedip.

Tips:

  • U kunt de garnalen op citroengras of rozemarijntakjes serveren in plaats van spiesjes te gebruiken.
  • Nacho's zijn hier heerlijk bij.
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 10 min
kooktijd 20 min
Voedingswaarden (per portie) 2438 kJ / 583 kcal
Vetten: 28,9 g
Eiwitten: 26,9 g
Koolhydraten: 50,3 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 200 g bevroren edamame (of bevroren erwten als alternatief)
  • Zout
  • Enkele korianderblaadjes
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl limoensap
  • 5-6 tl Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • Versgemalen peper
  • 1 ei
  • ½ tl chilivlokken
  • 20 g maïszetmeel (ca. 2 el)
  • 30 g bloem (ca. 2-3 el)
  • ½ tl bakpoeder
  • 12 rauwe, gepelde grote garnalen/koningsgarnalen (alternatief: sint-jakobsschelpen, stukjes zalmfilet)
  • ca. 50 g Kikkoman pankopaneermeel
  • ca. 2 el zonnebloemolie
  • 6 laurierblaadjes

Ook: kleine houten cocktailprikkers