Pittige tomaat- en worstgnocchi met venkel en spinazie

4,3 3 beoordelingen
totale tijd 50 min.
50 min. voorbereidingstijd

Dit is het perfecte comfort food. Smaakvolle stukjes worst versterkt met de smaak van sojasaus, gemengd met een pittige tomatensaus en verse gnocchi.

Ingrediënten

4 porties
400 g
kruidenworst
1 eetlepel
olijfolie
1 
fijn gehakt
2 
venkelknollen, in blokjes gesneden
3 
teentjes knoflook, geperst
800 g
pruimtomaten
 ½ theelepel
gedroogde chiliflakes
2 theelepels
gedroogde oregano
2 
laurierblaadjes
1 eetlepel
tomatenpuree
500 g
verse gnocchi (pak)
100 g
baby-spinazie
Klein bosje basilicum, de blaadjes gehakt
Geraspte Parmezaanse kaas, voor het serveren
Voedingswaarde (per portie): 2399 kJ  /  572 kcal
26,3 g Vetten
26,1 g Eiwitten
58,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de worstjes open, verwijder het worstvlees en gooi de huid weg. Laat de olie in een grote pan met hoge rand erg heet worden. Rooster het worstvlees 8 à 10 minuten en druk het in kleine stukjes met de achterkant van een houten lepel. Nadat het worstvlees rondom goudbruin is gebakken, legt u het op een bord en zet uhet opzij. 

Stap 2

Doe de ui en venkel in de pan en laat 10 minuten zachtjes koken, totdat ze zacht zijn. Voeg knoflook toe en kook nog een minuutje, voeg vervolgens de tomaten in blik toe met 200 ml water, chiliflakes, oregano, laurierblaadjes, tomatenpuree en sojasaus. Laat 20 minuten op een laag vuur lichtjes reduceren en breng op smaak.

Stap 3

Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Stap 4

Terwijl de gnocchi kookt, roert u de spinazie door de saus totdat deze is ingevallen. Giet de gnocchi af en roer samen met de basilicum door de saus. Verwijder de laurierblaadjes, verdeel de gnocchi op 4 borden en serveer met de Parmezaanse kaas en veel verse zwarte peper.

Recept-ID 164

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de worstjes open, verwijder het worstvlees en gooi de huid weg. Laat de olie in een grote pan met hoge rand erg heet worden. Rooster het worstvlees 8 à 10 minuten en druk het in kleine stukjes met de achterkant van een houten lepel. Nadat het worstvlees rondom goudbruin is gebakken, legt u het op een bord en zet uhet opzij. 

Doe de ui en venkel in de pan en laat 10 minuten zachtjes koken, totdat ze zacht zijn. Voeg knoflook toe en kook nog een minuutje, voeg vervolgens de tomaten in blik toe met 200 ml water, chiliflakes, oregano, laurierblaadjes, tomatenpuree en sojasaus. Laat 20 minuten op een laag vuur lichtjes reduceren en breng op smaak.

Breng in de tussentijd een grote pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Terwijl de gnocchi kookt, roert u de spinazie door de saus totdat deze is ingevallen. Giet de gnocchi af en roer samen met de basilicum door de saus. Verwijder de laurierblaadjes, verdeel de gnocchi op 4 borden en serveer met de Parmezaanse kaas en veel verse zwarte peper.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.