Zoeken
Filter
Pittige tonijn- en zalmrolletjes
Bookmark
2 van 52

Pittige tonijn- en zalmrolletjes

2 heerlijke rolletjes; één met tonijn en één met zalm, perfect gekruid met Kikkoman kimchi saus.

Pittige tonijn- en zalmrolletjes
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 386 kJ / 92 kcal
Vetten: 5,4 g
Eiwitten: 3,3 g
Koolhydraten: 7,2 g

Ingrediënten voor 16 portie(s)

Voor de pikante tonijn:

 

Voor de pikante zalm:

 

Voor de kimchi mayonaise (meng 1:1):

 

Voor de topping:

  • Sesamzaadjes
  • Tobiko (kaviaar van vliegende vis)
  • Paprikapoeder
  • Bieslook of tuinkers
  • Fijne reepjes ui

 

Bereiding

  1. Voor de pikante tonijnrolletjes, hak de tonijn in kleine reepjes en meng het in een kom met de kimchisaus en de sesamolie. 
  2. Voor de pikante zalmrolletjes, hak 50 g zalm in kleine reepjes en meng het in een kom met de kimchisaus en de sesamolie. Snijd de resterende 50 g zalm in dunne reepjes.
  3. Was de groenten, dep ze droog en snijd de komkommer en gele paprika in reepjes. Snijd de avocado in dunne schijfjes.
  4. Meng voor de kimchi mayonaise de ingrediënten door elkaar.
  5. Leg 1 norivel op het werkvlak.
  6. Verdeel de helft van de gekookte sushirijst erover met natte vingers.
  7. Draai het volledig om.
  8. Voor de pikante tonijnrolletjes, doe ¼ van de kimchi mayonaise in het midden van de uitgespreide rijst op één lijn, leg vervolgens de sla, komkommer en avocado in een lijn erbovenop en leg er dan de gemarineerde tonijn op.
  9. Rol het geheel op met de handen, plaats vervolgens de vershoudfolie erop en vorm het dan met een sushimatje tot een stevige rol. 
  10. Verwijder het sushimatje en de vershoudfolie.
  11. Snijd elke rol voorzichtig in 8 gelijke stukjes.
  12. Doe op beide kanten van elke rol sesamzaadjes
  13. Voor de pikante zalmrolletjes, leg 1 norivel op het werkvlak.
  14. Verdeel de helft van de gekookte sushirijst erover met natte vingers.
  15. Draai het volledig om.
  16. Doe ¼ van de kimchi mayonaise in het midden van de uitgespreide rijst op één lijn, leg vervolgens de sla, komkommer en gele paprika in een lijn erbovenop en leg er dan de gemarineerde zalm op.
  17. Rol het geheel op met de handen, leg afwisselend dungesneden zalm en avocado op de rol, plaats vervolgens de vershoudfolie erop en vorm het dan met een sushimatje tot een stevige rol. 
  18. Verwijder het sushimatje en de vershoudfolie.
  19. Snijd elke rol voorzichtig in 8 gelijke stukjes. 
  20. Indien gewenst, serveer het met een topping (bijv. tuinkers, tobiko) en de rest van de kimchi mayonaise.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Voedingswaarden (per portie) 386 kJ / 92 kcal
Vetten: 5,4 g
Eiwitten: 3,3 g
Koolhydraten: 7,2 g

Ingrediënten voor 16 portie(s)

Voor de pikante tonijn:

 

Voor de pikante zalm:

 

Voor de kimchi mayonaise (meng 1:1):

 

Voor de topping:

  • Sesamzaadjes
  • Tobiko (kaviaar van vliegende vis)
  • Paprikapoeder
  • Bieslook of tuinkers
  • Fijne reepjes ui