Pittige tonijn- en zalmrolletjes

totale tijd 30 min.
30 min. voorbereidingstijd

2 heerlijke rolletjes; één met tonijn en één met zalm, perfect gekruid met Kikkoman kimchi saus.

Ingrediënten

16 porties
2 
norivellen
400 g
gekookte sushirijst

Voor de pikante tonijn

50 g
tonijn
 ¼ theelepel
0,13 stuk
komkommer (2-3 reepjes komkommer)
2 
blaadjes sla
0,17 stuk
avocado (3 lange schijfjes avocado)

Voor de pikante zalm

100 g
zalm
 ¼ theelepel
0,13 stuk
komkommer (2-3 reepjes komkommer)
2 
blaadjes sla
0,13 stuk
gele paprika (4 reepjes paprika)
 ¼ stuk
avocado (7-8 dunne schijfjes avocado)

Voor de kimchi mayonaise (meng 1:1)

2 eetlepels
mayonaise

Voor de topping

Sesamzaadjes
Tobiko (kaviaar van vliegende vis)
Paprikapoeder
Bieslook of tuinkers
Fijne reepjes ui
Voedingswaarde (per portie): 386 kJ  /  92 kcal
5,4 g Vetten
3,3 g Eiwitten
7,2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Voor de pikante tonijnrolletjes, hak de tonijn in kleine reepjes en meng het in een kom met de kimchisaus en de sesamolie. 

Stap 2

Voor de pikante zalmrolletjes, hak 50 g zalm in kleine reepjes en meng het in een kom met de kimchisaus en de sesamolie. Snijd de resterende 50 g zalm in dunne reepjes.

Stap 3

Was de groenten, dep ze droog en snijd de komkommer en gele paprika in reepjes. Snijd de avocado in dunne schijfjes.

Stap 4

Meng voor de kimchi mayonaise de ingrediënten door elkaar.

Stap 5

Leg 1 norivel op het werkvlak.

Stap 6

Verdeel de helft van de gekookte sushirijst erover met natte vingers.

Stap 7

Draai het volledig om.

Stap 8

Voor de pikante tonijnrolletjes, doe ¼ van de kimchi mayonaise in het midden van de uitgespreide rijst op één lijn, leg vervolgens de sla, komkommer en avocado in een lijn erbovenop en leg er dan de gemarineerde tonijn op.

Stap 9

Rol het geheel op met de handen, plaats vervolgens de vershoudfolie erop en vorm het dan met een sushimatje tot een stevige rol. 

Stap 10

Verwijder het sushimatje en de vershoudfolie.

Stap 11

Snijd elke rol voorzichtig in 8 gelijke stukjes.

Stap 12

Doe op beide kanten van elke rol sesamzaadjes

Stap 13

Voor de pikante zalmrolletjes, leg 1 norivel op het werkvlak.

Stap 14

Verdeel de helft van de gekookte sushirijst erover met natte vingers.

Stap 15

Draai het volledig om.

Stap 16

Doe ¼ van de kimchi mayonaise in het midden van de uitgespreide rijst op één lijn, leg vervolgens de sla, komkommer en gele paprika in een lijn erbovenop en leg er dan de gemarineerde zalm op.

Stap 17

Rol het geheel op met de handen, leg afwisselend dungesneden zalm en avocado op de rol, plaats vervolgens de vershoudfolie erop en vorm het dan met een sushimatje tot een stevige rol. 

Stap 18

Verwijder het sushimatje en de vershoudfolie.

Stap 19

Snijd elke rol voorzichtig in 8 gelijke stukjes. 

Stap 20

Indien gewenst, serveer het met een topping (bijv. tuinkers, tobiko) en de rest van de kimchi mayonaise.

Recept-ID 1025

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Voor de pikante tonijnrolletjes, hak de tonijn in kleine reepjes en meng het in een kom met de kimchisaus en de sesamolie. 

Voor de pikante zalmrolletjes, hak 50 g zalm in kleine reepjes en meng het in een kom met de kimchisaus en de sesamolie. Snijd de resterende 50 g zalm in dunne reepjes.

Was de groenten, dep ze droog en snijd de komkommer en gele paprika in reepjes. Snijd de avocado in dunne schijfjes.

Meng voor de kimchi mayonaise de ingrediënten door elkaar.

Leg 1 norivel op het werkvlak.

Verdeel de helft van de gekookte sushirijst erover met natte vingers.

Draai het volledig om.

Voor de pikante tonijnrolletjes, doe ¼ van de kimchi mayonaise in het midden van de uitgespreide rijst op één lijn, leg vervolgens de sla, komkommer en avocado in een lijn erbovenop en leg er dan de gemarineerde tonijn op.

Rol het geheel op met de handen, plaats vervolgens de vershoudfolie erop en vorm het dan met een sushimatje tot een stevige rol. 

Verwijder het sushimatje en de vershoudfolie.

Snijd elke rol voorzichtig in 8 gelijke stukjes.

Doe op beide kanten van elke rol sesamzaadjes

Voor de pikante zalmrolletjes, leg 1 norivel op het werkvlak.

Verdeel de helft van de gekookte sushirijst erover met natte vingers.

Draai het volledig om.

Doe ¼ van de kimchi mayonaise in het midden van de uitgespreide rijst op één lijn, leg vervolgens de sla, komkommer en gele paprika in een lijn erbovenop en leg er dan de gemarineerde zalm op.

Rol het geheel op met de handen, leg afwisselend dungesneden zalm en avocado op de rol, plaats vervolgens de vershoudfolie erop en vorm het dan met een sushimatje tot een stevige rol. 

Verwijder het sushimatje en de vershoudfolie.

Snijd elke rol voorzichtig in 8 gelijke stukjes. 

Indien gewenst, serveer het met een topping (bijv. tuinkers, tobiko) en de rest van de kimchi mayonaise.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.