Zoeken
Filter
Pittige zwarte bonensoep met chorizo
Bookmark
36 van 364

Pittige zwarte bonensoep met chorizo

Een rijk en hartig soeprecept, geïnspireerd door de smaken van Mexico. De chorizo en paprika zorgen voor een warme, rokerige smaak en de geroosterde tortilladriehoekjes zijn perfect om mee te dippen.

Pittige zwarte bonensoep met chorizo
Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 5 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 3345 kJ / 799 kcal
Vetten: 37,2 g
Eiwitten: 41,3 g
Koolhydraten: 76,8 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 1/2 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 g chorizo
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder (pittig of mild)
  • 1/4 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml tomatenpassata
  • 1 blik zwarte bonen (400 g)
  • 1 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus (of Kikkoman Ponzu citrus)
  • 2 eetlepels versgehakte koriander

Om te serveren:

  • Avocado
  • 30 g cheddarkaas
  • 2 kleine tortilla’s (60 g)

Bereiding

  1. Snijd de ui en de paprika in blokjes en de chorizo in plakjes. Gebruik een steelpan en bak ze in olijfolie. Als de ui zacht is geworden en de chorizo bruin, voeg dan alle kruiden, fijngehakte knoflook en uitgelekte en afgespoelde bonen toe.
  2. Giet de bouillon en de tomatenpassata erbij. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus (of Ponzu) en gehakte koriander en laat het geheel 15 minuten koken. Giet daarna 1/3 van de soep (zonder chorizo) in een blender en mix het tot een gladde massa.  Voeg het terug toe aan de pan en roer voorzichtig tijdens het combineren.
  3. Snijd de tortilla's in driehoekjes en rooster ze in een droge koekenpan.
  4. Giet de soep in kommen en serveer met sneetjes avocado, geraspte cheddarkaas en stukjes tortilla.
Totale tijd 20 min
Bereidingstijd: 5 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 3345 kJ / 799 kcal
Vetten: 37,2 g
Eiwitten: 41,3 g
Koolhydraten: 76,8 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 1/2 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 g chorizo
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder (pittig of mild)
  • 1/4 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml tomatenpassata
  • 1 blik zwarte bonen (400 g)
  • 1 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus (of Kikkoman Ponzu citrus)
  • 2 eetlepels versgehakte koriander

Om te serveren:

  • Avocado
  • 30 g cheddarkaas
  • 2 kleine tortilla’s (60 g)