Pittige zwarte bonensoep met chorizo

totale tijd 20 min.
5 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Een rijk en hartig soeprecept, geïnspireerd door de smaken van Mexico. De chorizo en paprika zorgen voor een warme, rokerige smaak en de geroosterde tortilladriehoekjes zijn perfect om mee te dippen.

Ingrediënten

2 porties
 ½ 
ui
1 
rode paprika
100 g
chorizo
1 eetlepel
olijfolie
1 
teentje knoflook
1 theelepel
gerookt paprikapoeder (pittig of mild)
 ¼ theelepel
gemalen koriander
 ¼ theelepel
gemalen komijn
500 ml
groentebouillon
100 ml
tomatenpassata
1 
blik zwarte bonen (400 g)
2 eetlepels
versgehakte koriander

Om te serveren

Avocado
30 g
cheddarkaas
2 
kleine tortilla’s (60 g)
Voedingswaarde (per portie): 3345 kJ  /  799 kcal
37,2 g Vetten
41,3 g Eiwitten
76,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de ui en de paprika in blokjes en de chorizo in plakjes. Gebruik een steelpan en bak ze in olijfolie. Als de ui zacht is geworden en de chorizo bruin, voeg dan alle kruiden, fijngehakte knoflook en uitgelekte en afgespoelde bonen toe.

Stap 2

Giet de bouillon en de tomatenpassata erbij. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus (of Ponzu) en gehakte koriander en laat het geheel 15 minuten koken. Giet daarna 1/3 van de soep (zonder chorizo) in een blender en mix het tot een gladde massa.  Voeg het terug toe aan de pan en roer voorzichtig tijdens het combineren.

Stap 3

Snijd de tortilla's in driehoekjes en rooster ze in een droge koekenpan.

Stap 4

Giet de soep in kommen en serveer met sneetjes avocado, geraspte cheddarkaas en stukjes tortilla.

Recept-ID 1042

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de ui en de paprika in blokjes en de chorizo in plakjes. Gebruik een steelpan en bak ze in olijfolie. Als de ui zacht is geworden en de chorizo bruin, voeg dan alle kruiden, fijngehakte knoflook en uitgelekte en afgespoelde bonen toe.

Giet de bouillon en de tomatenpassata erbij. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus (of Ponzu) en gehakte koriander en laat het geheel 15 minuten koken. Giet daarna 1/3 van de soep (zonder chorizo) in een blender en mix het tot een gladde massa.  Voeg het terug toe aan de pan en roer voorzichtig tijdens het combineren.

Snijd de tortilla's in driehoekjes en rooster ze in een droge koekenpan.

Giet de soep in kommen en serveer met sneetjes avocado, geraspte cheddarkaas en stukjes tortilla.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.