Pizzalolly’s in Mexicaanse stijl

totale tijd 25 min.
10 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Een hele leuke snack voor feestjes! Deze minipizzawieltjes op een stokje hebben alle heerlijke tex-mexsmaken van tomaten, suikermaïs, kidneybonen en pittige kaas. Kinderen zullen ze ook graag maken.

Ingrediënten

2 porties
1 
pizzadeeg (in de winkel gekocht, gekoeld, ca. 400 g)
100 g
kerstomaatjes
100 g
suikermaïs (uit blik)
100 g
kidneybonen (uit blik)
100 g
geraspte kaas
2 eetlepels
tomatenpuree
Versgemalen peper
Chilipoeder of -vlokken
Verse of gedroogde oregano, gedroogd
Lollystokjes of cakepopstokjes
Voedingswaarde (per portie): 3504 kJ  /  834 kcal
26,9 g Vetten
32,7 g Eiwitten
107,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Rol het pizzadeeg uit. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de suikermaïs en kidneybonen fijn. 

Stap 2

Meng de tomaten, suikermaïs, kidneybonen en kaas met Kikkoman sojasaus en tomatenpuree en breng het geheel op smaak met peper, chili en oregano.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het pizzadeeg met het groente- en kaasmengsel, rol het deeg voorzichtig en strak op, en snijd het met een scherp mes in 2-3 cm dikke plakken. 

Stap 4

Leg de ronde plakken pizzadeeg op de voorbereide bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Stap 5

Zet ze vast met lolly- of cakepopstokjes en serveer. 

Tip

Voeg extra pittigheid toe met rode currypasta. 

Maak het af met verse koriander.

Strooi meer kaas over de lolly’s voor het bakken.

Recept-ID 1054

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Rol het pizzadeeg uit. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de suikermaïs en kidneybonen fijn. 

Meng de tomaten, suikermaïs, kidneybonen en kaas met Kikkoman sojasaus en tomatenpuree en breng het geheel op smaak met peper, chili en oregano.

Verwarm de oven voor op 200°C (180°C heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestrijk het pizzadeeg met het groente- en kaasmengsel, rol het deeg voorzichtig en strak op, en snijd het met een scherp mes in 2-3 cm dikke plakken. 

Leg de ronde plakken pizzadeeg op de voorbereide bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Zet ze vast met lolly- of cakepopstokjes en serveer. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.