
Radijs kimchi
Bereidingswijze en ingrediënten voor het maken van lekkere radijs kimchi.

Ingrediënten voor 2 portie(s)
- ½ witte radijs (ca. 350 g)
- 2/3 tl zout
- 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi
- 1 el gemalen sesamzaadjes
- 1 el suiker
Bereiding
1. Was en schil de radijs en snijd het in blokjes van 2 cm.
2. Wrijf het in met zout en laat het ongeveer 1 uur in een kom staan.
3. Was de radijs om het zout te verwijderen en knijp hem goed uit.
4. Meng de radijs met Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi, gemalen sesamzaad en suiker (of doe het in een diepvrieszakje) en laat het minstens 15 minuten in de koelkast afkoelen. Serveer de radijs kimchi.
5. Gemarineerde radijs kimchi kan zo’n 3 tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- ½ witte radijs (ca. 350 g)
- 2/3 tl zout
- 2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi
- 1 el gemalen sesamzaadjes
- 1 el suiker