Ramen met ham en gemarineerd ei
Zoeken
Filter
Ramen met ham en gemarineerd ei
Bookmark
169 van 306

Ramen met ham en gemarineerd ei

Ramen met ham en gemarineerd ei
Totale tijd 200 min
Bereidingstijd: 80 min
Marinertijd: 120 min
Voedingswaarden (per portie) 1640 kJ / 387 kcal
Vetten: 10 g
Eiwitten: 23.8 g
Koolhydraten: 50 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor het ramen-concentraat (ca. 6 porties)

  • *200 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 3 gedroogde tomaten
  • 4-5 gedroogde paddenstoelen (bijv. eekhoorntjesbrood, champignons, shiitake)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein stuk prei (ca. 3 cm)
  • 1 klein stuk gember (ca. 1 cm)
  • 1 el bouillon
  • 4 el suiker
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper

Voor gemarineerde eieren:

Voor de ramensoep:

  • 200 g ramen-noedels
  • 4 x 3 ½ -4 el ramen-concentraat
  • 1,4 liter warme favoriete bouillon (bijv. kip, rund, groente, vlees)
  • 1 lente-uitje
  • 120 g lievelingsham (in plakjes)
  • 4 el gebakken uitjes
  • 8 kleine noribladen
  • Versgemalen witte peper

*Als alternatief kunt u Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus of Kikkoman biologische sojasaus gebruiken.

Bereiding

1. Marineer ‘s nachts voor het ramen-concentraat sojasaus, gedroogde tomaten en paddenstoelen.

2. Pak de knoflook en hak hem fijn. Was de prei en snij hem in fijne ringen.

3. Schil de gember, snijd hem in schijfjes, en breng hem aan de kook met knoflook, prei, instant-vleesbouillon, suiker, peper en sojasausmix (1).

4. Haal het ramen-concentraat van het vuur, laat het afkoelen en giet het door een fijne zeef.

5. Kook en pel de eieren naar wens voor de gemarineerde eieren. Breng de kippenbouillon, sojasaus en suiker aan de kook, doe ze met de eieren in een diepvrieszak, druk de lucht eruit, en marineer 1-2 uur.

6. Bereid de ramensoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in vier domburi-kommen telkens 3 ½-4 el ramenconcentraat en overgiet elke kom met 350 ml warme groentebouillon. Laat de noedels goed afdruipen en doe ze in de soep.

7. Snijd de lente-uitjes in kleine ringen en was ze. Halveer de eieren. Doe de ham met de gemarineerde eieren en gebakken uitjes in de soep, en garneer met lente-uitjes en noribladen. Garneer naar wens met peper en serveer.

Totale tijd 200 min
Bereidingstijd: 80 min
Marinertijd: 120 min
Voedingswaarden (per portie) 1640 kJ / 387 kcal
Vetten: 10 g
Eiwitten: 23.8 g
Koolhydraten: 50 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

Voor het ramen-concentraat (ca. 6 porties)

  • *200 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 3 gedroogde tomaten
  • 4-5 gedroogde paddenstoelen (bijv. eekhoorntjesbrood, champignons, shiitake)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein stuk prei (ca. 3 cm)
  • 1 klein stuk gember (ca. 1 cm)
  • 1 el bouillon
  • 4 el suiker
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper

Voor gemarineerde eieren:

Voor de ramensoep:

  • 200 g ramen-noedels
  • 4 x 3 ½ -4 el ramen-concentraat
  • 1,4 liter warme favoriete bouillon (bijv. kip, rund, groente, vlees)
  • 1 lente-uitje
  • 120 g lievelingsham (in plakjes)
  • 4 el gebakken uitjes
  • 8 kleine noribladen
  • Versgemalen witte peper

*Als alternatief kunt u Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus of Kikkoman biologische sojasaus gebruiken.