Rigatoni-kipsalade met mosterd-sojasausdressing
Zoeken
Filter
Rigatoni-kipsalade met mosterd-sojasausdressing
Bookmark
194 van 242

Rigatoni-kipsalade met mosterd-sojasausdressing

Bereidingstijd: 45 min
Calorieën (per portie): 2535 kJ / 606 kcal

Ingrediënten voor 4 porties

Voor de dressing:

Voor de salade:

  • 240 g rigatoni
  • 1 kippenborstfilet (ca. 180 g)
  • zout, versgemalen peper
  • 1 kleine broccoli (ca. 200 g)
  • 1 sinaasappel
  • 160 g gele en rode kerstomaatjes (ca. 16 stuks)
  • Een handvol bladeren babyspinazie (ca. 20 g)
  • 12 olijven (ca. 60 g)

*Als alternatief kunt u Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus of Kikkoman biologische sojasaus gebruiken.

Bereiding

1. Laat voor de dressing sinaasappelsap tot ca. de helft inkoken. Roer de sinaasappelsap, mosterd, sojasaus en olie door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en suiker.

2. Bereid voor de salade rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Was de kippenborstfilet, halveer hem dwars, dep hem droog, kruid met zout en peper, laat 5-6 minuten smoren, laat afkoelen en scheur hem langs de vleesvezels fijn.

3. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, was, blancheer en laat schrikken. Schil en fileer de sinaasappel. Was de tomaten en halveer ze eventueel. Was de spinazie en slinger hem droog.

4. Meng de rigatoni, broccoli, sinaasappelfilets, tomaten, spinazie en olijven met ca. ¾ van de dressing en verdeel over de borden. Garneer het kippenvlees daarop, besprenkel het met de overige dressing en serveer.

Ingrediënten voor 4 porties

Voor de dressing:

Voor de salade:

  • 240 g rigatoni
  • 1 kippenborstfilet (ca. 180 g)
  • zout, versgemalen peper
  • 1 kleine broccoli (ca. 200 g)
  • 1 sinaasappel
  • 160 g gele en rode kerstomaatjes (ca. 16 stuks)
  • Een handvol bladeren babyspinazie (ca. 20 g)
  • 12 olijven (ca. 60 g)

*Als alternatief kunt u Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus of Kikkoman biologische sojasaus gebruiken.