Zoeken
Filter
198 van 408

Roergebakken biefstuk met zwarte peper

Een snelle, makkelijke roerbakschotel met malse biefstuk en groente in een pittige saus

Roergebakken biefstuk met zwarte peper
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 2653 kJ / 633 kcal
Vetten: 36 g
Eiwitten: 35,2 g
Koolhydraten: 35,9 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 250 g biefstuk, in reepjes
  • 150 g bimi of broccoli, in roosjes
  • 1 paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • ½ bosje lente-uien, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 15 g verse gember, fijngesneden
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3

Voor de garnering:

  • 1 eetlepel bieslook, fijngesneden (alternatief: verse koriander, verse basilicum)
  • Enkele takjes gekrulde peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • Versgemalen peper
  • 175 g basmatirijst, gekookt

Bereiding

  1. Breng water in een wok aan de kook, voeg bimi of broccoli toe, blancheer, verwijder en laat uitlekken.
     
  2. Droog de wok af en verhit er 3 eetlepels olie in, voeg de reepjes biefstuk toe, bak kort en schep uit de pan.
     
  3. Bak de reepjes paprika en ui, daarna kort de lente-ui en schep uit de pan.
     
  4. Veeg de wok schoon en bak de knoflook en gember in de overgebleven olie.
     
  5. Voeg de geblancheerde groente en het vlees toe.
     
  6. Voeg de zwarte pepersaus en de bimi of broccoli toe.
     
  7. Breng op smaak met Kikkoman sojasaus en Kikkoman geroosterde sesamolie en meng zorgvuldig door elkaar.
     
  8. Garneer het vlees en de groente met bieslook, peterselie en verse lente-ui.
     
  9. Besprenkel met de resterende saus uit de wok, breng op smaak met peper en serveer met de gekookte basmatirijst.

 

Tip 1: Meng bij gebrek aan zwarte pepersaus 1 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, ¼ eetlepel bruine suiker, ¼ eetlepel worcestersaus, ½ eetlepel plantaardige olie, 1 eetlepel bloem, 2 ½ knoflookteen, fijngesneden, ¼ witte ui, fijngesneden, ¼ eetlepel zwarte peper en 0,2 l runderbouillon.
Of 50 ml Kikkoman teriyaki saus met geroosterde knoflook, laat in dat geval de knoflook uit het recept weg.

Tip 2: Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.

Tip 3: Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.

Tip 4: Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.

Tip 5: Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.

Tip 6: Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.

Tip 7: Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.

Tip 8: Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.

Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 2653 kJ / 633 kcal
Vetten: 36 g
Eiwitten: 35,2 g
Koolhydraten: 35,9 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 250 g biefstuk, in reepjes
  • 150 g bimi of broccoli, in roosjes
  • 1 paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • ½ bosje lente-uien, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 15 g verse gember, fijngesneden
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3

Voor de garnering:

  • 1 eetlepel bieslook, fijngesneden (alternatief: verse koriander, verse basilicum)
  • Enkele takjes gekrulde peterselie, alleen de blaadjes
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • Versgemalen peper
  • 175 g basmatirijst, gekookt