
Roergebakken biefstuk met zwarte peper
Een snelle, makkelijke roerbakschotel met malse biefstuk en groente in een pittige saus

Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 250 g biefstuk, in reepjes
- 150 g bimi of broccoli, in roosjes
- 1 paprika, in reepjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- ½ bosje lente-uien, fijngesneden
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 15 g verse gember, fijngesneden
- 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3
- 50 ml zwarte pepersaus *Tip 1 (alternatief: zie tip hieronder)
- 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus *Tip 2 (alternatief: zie tip hieronder)
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie
Voor de garnering:
- 1 eetlepel bieslook, fijngesneden (alternatief: verse koriander, verse basilicum)
- Enkele takjes gekrulde peterselie, alleen de blaadjes
- 1 lente-ui, fijngesneden
- Versgemalen peper
- 175 g basmatirijst, gekookt
Bereiding
- Breng water in een wok aan de kook, voeg bimi of broccoli toe, blancheer, verwijder en laat uitlekken.
- Droog de wok af en verhit er 3 eetlepels olie in, voeg de reepjes biefstuk toe, bak kort en schep uit de pan.
- Bak de reepjes paprika en ui, daarna kort de lente-ui en schep uit de pan.
- Veeg de wok schoon en bak de knoflook en gember in de overgebleven olie.
- Voeg de geblancheerde groente en het vlees toe.
- Voeg de zwarte pepersaus en de bimi of broccoli toe.
- Breng op smaak met Kikkoman sojasaus en Kikkoman geroosterde sesamolie en meng zorgvuldig door elkaar.
- Garneer het vlees en de groente met bieslook, peterselie en verse lente-ui.
- Besprenkel met de resterende saus uit de wok, breng op smaak met peper en serveer met de gekookte basmatirijst.
Tip 1: Meng bij gebrek aan zwarte pepersaus 1 eetlepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, ¼ eetlepel bruine suiker, ¼ eetlepel worcestersaus, ½ eetlepel plantaardige olie, 1 eetlepel bloem, 2 ½ knoflookteen, fijngesneden, ¼ witte ui, fijngesneden, ¼ eetlepel zwarte peper en 0,2 l runderbouillon.
Of 50 ml Kikkoman teriyaki saus met geroosterde knoflook, laat in dat geval de knoflook uit het recept weg.
Tip 2: Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.
Tip 3: Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.
Tip 4: Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.
Tip 5: Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.
Tip 6: Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.
Tip 7: Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.
Tip 8: Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 250 g biefstuk, in reepjes
- 150 g bimi of broccoli, in roosjes
- 1 paprika, in reepjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- ½ bosje lente-uien, fijngesneden
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 15 g verse gember, fijngesneden
- 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3
- 50 ml zwarte pepersaus *Tip 1 (alternatief: zie tip hieronder)
- 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus *Tip 2 (alternatief: zie tip hieronder)
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie
Voor de garnering:
- 1 eetlepel bieslook, fijngesneden (alternatief: verse koriander, verse basilicum)
- Enkele takjes gekrulde peterselie, alleen de blaadjes
- 1 lente-ui, fijngesneden
- Versgemalen peper
- 175 g basmatirijst, gekookt