
Roergebakken buikspek met noedels
Een snel en smakelijk roerbakgerecht met buikspek en ramennoedels

Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 250 g buikspek, in blokjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 75 g peultjes, schuin doormidden gesneden
- ½ bosje lente-uien, fijngesneden
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 15 g verse gember, fijngesneden
- 1 kleine chilipeper, fijngesneden
- 200 g ramennoedels *Tip 4
- 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3
- sap van een halve sinaasappel
- 5 eetlepels Kikkoman teriyaki saus met geroosterde sesam *Tip 1 (alternatief: zie tip hieronder)
- 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus *Tip 2 (alternatief: zie tip hieronder)
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie
Voor de garnering:
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 175 g kimchi (kant-en-klaar)
Bereiding
- Breng water in een wok aan de kook. Voeg het buikspek toe, laat 10 minuten koken, verwijder en laat het buikspek uitlekken op een vel keukenpapier.
- Verhit 1 eetlepel olie in de wok, bak het buikspek krokant, verwijder en laat uitlekken.
- Voeg 1 eetlepel olie toe aan de wok, voeg ui en peultjes toe en roerbak alles. Voeg lente-ui toe en bak deze ook. Verwijder alles en zet apart.
- Doe knoflook, gember en chilipeper in de wok met de overgebleven olie en bak alles. Voeg het buikspek en de groente toe.
- Voeg sinaasappelsap, Kikkoman Teriyaki saus, Kikkoman sojasaus en Kikkoman sesamolie toe.
- Voeg de noedels toe en bak kort mee.
- Garneer het gerecht met geraspte sinaasappelschil, lente-ui en sesamzaadjes en serveer met kimchi.
Tip 1: Alternatief voor Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde sesam: zwarte bonensaus die u bij de toko of online kunt kopen.
Tip 2: Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.
Tip 3: Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.
Tip 4: Alternatief voor ramennoedels: uw favoriete noedels (voorgekookt) zoals Udon- of Soba-noedels, spaghetti of andere soorten noedels die u in huis hebt.
Tip 5: Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.
Tip 6: Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.
Tip 7: Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.
Tip 8: Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.
Tip 9: Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.
Producten gebruikt in dit recept
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 250 g buikspek, in blokjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 75 g peultjes, schuin doormidden gesneden
- ½ bosje lente-uien, fijngesneden
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 15 g verse gember, fijngesneden
- 1 kleine chilipeper, fijngesneden
- 200 g ramennoedels *Tip 4
- 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3
- sap van een halve sinaasappel
- 5 eetlepels Kikkoman teriyaki saus met geroosterde sesam *Tip 1 (alternatief: zie tip hieronder)
- 2 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus *Tip 2 (alternatief: zie tip hieronder)
- 1 eetlepel Kikkoman geroosterde sesamolie
Voor de garnering:
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 175 g kimchi (kant-en-klaar)