Zoeken
Filter
85 van 306

Roergebakken buikspek met noedels

Een snel en smakelijk roerbakgerecht met buikspek en ramennoedels

Roergebakken buikspek met noedels
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 3637 kJ / 867 kcal
Vetten: 48,8 g
Eiwitten: 48,6 g
Koolhydraten: 54,3 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 250 g buikspek, in blokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 75 g peultjes, schuin doormidden gesneden
  • ½ bosje lente-uien, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 15 g verse gember, fijngesneden
  • 1 kleine chilipeper, fijngesneden
  • 200 g ramennoedels *Tip 4
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3

 

Voor de garnering:

  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  •  
  • 175 g kimchi (kant-en-klaar)

Bereiding

  1. Breng water in een wok aan de kook. Voeg het buikspek toe, laat 10 minuten koken, verwijder en laat het buikspek uitlekken op een vel keukenpapier.
     
  2. Verhit 1 eetlepel olie in de wok, bak het buikspek krokant, verwijder en laat uitlekken.
     
  3. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de wok, voeg ui en peultjes toe en roerbak alles. Voeg lente-ui toe en bak deze ook. Verwijder alles en zet apart.
     
  4. Doe knoflook, gember en chilipeper in de wok met de overgebleven olie en bak alles. Voeg het buikspek en de groente toe.
     
  5. Voeg sinaasappelsap, Kikkoman Teriyaki saus, Kikkoman sojasaus en Kikkoman sesamolie toe.
     
  6. Voeg de noedels toe en bak kort mee.
     
  7. Garneer het gerecht met geraspte sinaasappelschil, lente-ui en sesamzaadjes en serveer met kimchi.

 

Tip 1: Alternatief voor Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde sesam: zwarte bonensaus die u bij de toko of online kunt kopen.

Tip 2: Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.

Tip 3: Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.

Tip 4: Alternatief voor ramennoedels: uw favoriete noedels (voorgekookt) zoals Udon- of Soba-noedels, spaghetti of andere soorten noedels die u in huis hebt.

Tip 5: Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.

Tip 6: Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.

Tip 7: Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.

Tip 8: Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.

Tip 9: Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.

 

Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 3637 kJ / 867 kcal
Vetten: 48,8 g
Eiwitten: 48,6 g
Koolhydraten: 54,3 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 250 g buikspek, in blokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 75 g peultjes, schuin doormidden gesneden
  • ½ bosje lente-uien, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 15 g verse gember, fijngesneden
  • 1 kleine chilipeper, fijngesneden
  • 200 g ramennoedels *Tip 4
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3

 

Voor de garnering:

  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  •  
  • 175 g kimchi (kant-en-klaar)