Roergebakken kip met aubergine en cashewnoten
Zoeken
Filter
76 van 328

Roergebakken kip met aubergine en cashewnoten

Deze roergebakken kip met aubergine is in een handomdraai klaar en smaakt heerlijk!

Roergebakken kip met aubergine en cashewnoten
Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 3043 kJ / 726 kcal
Vetten: 43,5 g
Eiwitten: 37,3 g
Koolhydraten: 42 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 250 g kippendijen, in reepjes
  • 1 kleine aubergine, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 g shiitake-paddenstoelen, in kwarten gesneden
  • ½ bosje lente-uien, grofgesneden
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 15 g gember, fijngesneden
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • ½ limoen

 

Voor de garnering:

  • 3 takjes koriander, alleen de blaadjes
  • 2 lente-uien, fijngesneden

Bereiding

  1. Breng water in een wok aan de kook. Voeg de kip aan het kokende water toe en laat circa 12 minuten koken. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet. Spoel de wok schoon en dep droog.
     
  2. Verhit 3 eetlepels olie in de wok en bak de aubergine. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee. Voeg lente-ui en ui toe en bak kort mee. Verwijder de groente.
     
  3. Doe de resterende olie in de wok, voeg de kip toe, bak snel bruin en verwijder.
     
  4. Fruit de knoflook en gember in de wok. Voeg de kip weer toe en roer door.
     
  5. Voeg de groente toe, bak alles kort samen, voeg oestersaus, Kikkoman sojasaus en Kikkoman geroosterde sesamolie toe en meng alles goed door elkaar.
     
  6. Schep de helft van de cashewnoten door het gerecht. Knijp het limoensap uit over de kip en het groentemengsel.
     
  7. Garneer het gerecht met koriander, de overgebleven cashewnoten en lente-ui.

 

Tip 1: Alternatief voor oestersaus: Kikkoman saus voor rijst

Tip 2: Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.

Tip 3: Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.

Tip 4: Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.

Tip 5: Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.

Tip 6: Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.

Tip 7: Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.

Tip 8: Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.

Totale tijd 30 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 10 min
Voedingswaarden (per portie) 3043 kJ / 726 kcal
Vetten: 43,5 g
Eiwitten: 37,3 g
Koolhydraten: 42 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 250 g kippendijen, in reepjes
  • 1 kleine aubergine, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 g shiitake-paddenstoelen, in kwarten gesneden
  • ½ bosje lente-uien, grofgesneden
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 15 g gember, fijngesneden
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3
  • 50 g geroosterde cashewnoten
  • ½ limoen

 

Voor de garnering:

  • 3 takjes koriander, alleen de blaadjes
  • 2 lente-uien, fijngesneden