Roergebakken kip met aubergine en cashewnoten

totale tijd 30 min.
20 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

For a delicious meal in minutes, this chicken and aubergine stir fry is hard to beat!

Ingrediënten

2 porties
250 g
kippendijen, in reepjes
1 
kleine aubergine, in reepjes
1 
rode ui, in halve ringen
50 g
shiitake-paddenstoelen, in kwarten gesneden
 ½ bos(je)
lente-uien, grofgesneden
2 
knoflooktenen, fijngesneden
15 g
gember, fijngesneden
5 eetlepels
olie om mee te bakken
50 ml
oestersaus
50 g
geroosterde cashewnoten
 ½ 
limoen

Voor de garnering:

3 
takjes koriander, alleen de blaadjes
2 
lente-uien, fijngesneden
Voedingswaarde (per portie): 3043 kJ  /  726 kcal
43,5 g Vetten
37,3 g Eiwitten
42 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Breng water in een wok aan de kook. Voeg de kip aan het kokende water toe en laat circa 12 minuten koken. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet. Spoel de wok schoon en dep droog.

Stap 2

Verhit 3 eetlepels olie in de wok en bak de aubergine. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee. Voeg lente-ui en ui toe en bak kort mee. Verwijder de groente.

Stap 3

Doe de resterende olie in de wok, voeg de kip toe, bak snel bruin en verwijder.

Stap 4

Fruit de knoflook en gember in de wok. Voeg de kip weer toe en roer door.

Stap 5

Voeg de groente toe, bak alles kort samen, voeg oestersaus, Kikkoman sojasaus en Kikkoman geroosterde sesamolie toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 6

Schep de helft van de cashewnoten door het gerecht. Knijp het limoensap uit over de kip en het groentemengsel.

Stap 7

Garneer het gerecht met koriander, de overgebleven cashewnoten en lente-ui.

Tips:

Alternatief voor oestersaus: Kikkoman saus voor rijst

Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.

Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.

Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.

Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.

Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.

Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.

Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.

Recept-ID 930

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Breng water in een wok aan de kook. Voeg de kip aan het kokende water toe en laat circa 12 minuten koken. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet. Spoel de wok schoon en dep droog.

Verhit 3 eetlepels olie in de wok en bak de aubergine. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee. Voeg lente-ui en ui toe en bak kort mee. Verwijder de groente.

Doe de resterende olie in de wok, voeg de kip toe, bak snel bruin en verwijder.

Fruit de knoflook en gember in de wok. Voeg de kip weer toe en roer door.

Voeg de groente toe, bak alles kort samen, voeg oestersaus, Kikkoman sojasaus en Kikkoman geroosterde sesamolie toe en meng alles goed door elkaar.

Schep de helft van de cashewnoten door het gerecht. Knijp het limoensap uit over de kip en het groentemengsel.

Garneer het gerecht met koriander, de overgebleven cashewnoten en lente-ui.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.