Zoeken
Filter
83 van 337

Roergebakken tofu met groente

Een heerlijk veganistisch roerbakgerecht met tofu op smaak gebracht met sesamolie en sojasaus

Roergebakken tofu met groente
Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 2177 kJ / 521 kcal
Vetten: 39,2 g
Eiwitten: 23,8 g
Koolhydraten: 12,4 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 250 g stevige tofu, in blokjes
  • 50 g sperziebonen, in stukjes
  • 50 g peultjes, schuin doormidden gesneden
  • 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 15 g verse gember, fijngesneden
  • 1 kleine stronk paksoi (witte deel), in reepjes
  • 50 g taugé
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3

Voor de garnering:

  • 1 kleine wortel, zeer fijngesneden in reepjes
  • 20 g prei, fijngesneden in reepjes
  • 4-6 kleine paksoibladeren
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 2-3 takjes platte peterselie, alleen de blaadjes
  • 3 takjes koriander, alleen de blaadjes

Bereiding

  1. Blancheer de sperziebonen circa 2 minuten in een wok met kokend water, verwijder, laat uitlekken en zet apart.
     
  2. Blancheer ook de peultjes, laat uitlekken en zet apart.
     
  3. Giet het water uit de wok, dep de wok droog en voeg een klein beetje olie toe. Doe chilipeper in de wok, bak en verwijder.
     
  4. Verhit 1 eetlepel olie in de wok. Voeg tofu toe, bak aan alle kanten goudbruin en verwijder.
     
  5. Doe knoflook en gember in de wok en bak in de resterende olie.
     
  6. Voeg de paksoistengels (het witte deel) en taugé toe en roerbak alles. Voeg de geblancheerde sperziebonen en peultjes toe en roerbak kort. Voeg de tofu en paksoibladeren toe.
     
  7. Breng alles op smaak met Kikkoman voor sushirijst, Kikkoman sojasaus en Kikkoman sesamolie.
     
  8. Garneer de roergebakken tofu met reepjes wortel en prei, paksoibladeren, lente-ui, gebakken chilipeper, peterselie en koriander en serveer naar wens met gekookte basmatirijst.

 

Tip 1: Alternatief voor Kikkoman smaakmaker voor sushirijst: andere azijn voor sushi of rijstazijn met een beetje suiker en zout.

Tip 2: Alternatieven voor Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, Tamari glutenvrije sojasaus en Biologische sojasaus.

Tip 3: Gebruik plantaardige olie of sojaolie om mee te bakken. Gebruik sesamolie nooit om mee te bakken.

Tip 4: Koken in de wok vereist hoge temperaturen. Wees voorzichtig met hete olie : vochtige ingrediënten kunnen gaan spatten of de vlammen kunnen oplaaien.

Tip 5: Gietijzeren wokpannen met een metalen antiaanbaklaag reageren anders op warmte en op elektrisch, inductie of gas. Ook reiniging en onderhoud is iets anders. U kunt in plaats van een wok ook een koekenpan gebruiken mits u het vuur hoog draait en roerbakt volgens de aanwijzingen.

Tip 6: Zorg dat de wok niet te vol is. Kook grotere hoeveelheden in delen voor een optimaal resultaat.

Tip 7: Roer de ingrediënten zorgvuldig om in de wok en laat ze heel.

Tip 8: Eindig met sojasaus en sesamolie voor een perfect glanzend laagje, aroma en smaak.

Totale tijd 35 min
Bereidingstijd: 20 min
kooktijd 15 min
Voedingswaarden (per portie) 2177 kJ / 521 kcal
Vetten: 39,2 g
Eiwitten: 23,8 g
Koolhydraten: 12,4 g

Ingrediënten voor 2 portie(s)

  • 250 g stevige tofu, in blokjes
  • 50 g sperziebonen, in stukjes
  • 50 g peultjes, schuin doormidden gesneden
  • 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 15 g verse gember, fijngesneden
  • 1 kleine stronk paksoi (witte deel), in reepjes
  • 50 g taugé
  • 5 eetlepels olie om mee te bakken *Tip 3

Voor de garnering:

  • 1 kleine wortel, zeer fijngesneden in reepjes
  • 20 g prei, fijngesneden in reepjes
  • 4-6 kleine paksoibladeren
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 2-3 takjes platte peterselie, alleen de blaadjes
  • 3 takjes koriander, alleen de blaadjes