Romige paprika- en tomatensoep met teriyaki-garnalen

5 1 beoordelingen
totale tijd 45 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. marineertijd
25 min. kooktijd

Dit gladde soeprecept is zo eenvoudig te maken en overheerlijk. Vol met kleurrijke, verse rode paprika's en tomaten. Het is ideaal voor een gezonde lunch of een feestelijk voorgerecht. De teriyaki-garnalen maken het extra speciaal, maar voor veganisten of vegetariërs kan je ze gewoon weglaten.

Ingrediënten

2 porties
3 
rode paprika’s
3 
sappige tomaten
1 eetlepel
gehakte chilipeper
1 
teentje knoflook
1 eetlepel
olijfolie
400 ml
groentebouillon
 ¼ theelepel
versgemalen peper
2 eetlepels
versgehakte basilicum

Om te serveren

150 g
rauwe garnalen
60 g
padron pepers (of courgette)
1 theelepel
olijfolie
1 eetlepel
versgehakte basilicum
1 eetlepel
versgehakte chilipeper
Voedingswaarde (per portie): 1696 kJ  /  405 kcal
21,2 g Vetten
26 g Eiwitten
26,6 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Gebruik een steelpan om de in blokjes gesneden paprika's, chilipepers, tomaten en gehakte knoflook in olijfolie te bakken. Giet de bouillon erbij, breng het op smaak met Kikkoman sojasaus (of Kikkoman Ponzu) en laat het 20 minuten koken.

Stap 2

Eens de soep bijna klaar is, bestrijk je de schoongemaakte garnalen met Kikkoman Teriyaki Marinade en bak of gril je ze tot ze gaar zijn. Bak de padron pepers of gesneden courgette in olijfolie en strooi de basilicum en chili erover.

Stap 3

Mix de soep met een blender tot een gladde massa en breng op smaak met peper en verse basilicum. Serveer met de gekookte garnalen en padrons.

Recept-ID 1038

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Gebruik een steelpan om de in blokjes gesneden paprika's, chilipepers, tomaten en gehakte knoflook in olijfolie te bakken. Giet de bouillon erbij, breng het op smaak met Kikkoman sojasaus (of Kikkoman Ponzu) en laat het 20 minuten koken.

Eens de soep bijna klaar is, bestrijk je de schoongemaakte garnalen met Kikkoman Teriyaki Marinade en bak of gril je ze tot ze gaar zijn. Bak de padron pepers of gesneden courgette in olijfolie en strooi de basilicum en chili erover.

Mix de soep met een blender tot een gladde massa en breng op smaak met peper en verse basilicum. Serveer met de gekookte garnalen en padrons.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.