
7 van 26
Roodbaars in sesamkorst
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Kikkoman Panko - Japanse stijl knapperig paneermeel
Hoofdgerechten
Vis
Kerstseizoen

Totale tijd
75 min
Bereidingstijd:
75 min
Voedingswaarden (per portie)
3472 kJ / 829 kcal
Vetten:
40 g
Eiwitten:
50.8 g
Koolhydraten:
81 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 100 g gedroogde shiitake paddenstoelen
- 600 g roodbaarsfilet
- Zout en peper
- 4 eetlepels maismeel
- 100 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 2 eieren
- 3 eetlepels olie
- ½ theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel kurkuma
- 250 g basmatirijst
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 200 g bamboescheuten
- Schil en sap van ½ citroen
- 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 4 eetlepels geklaarde boter om te bakken
Bereiding
- Doe de shiitake paddenstoelen in heet water en laat ze minstens een half uur weken. Strooi zout en peper over de vis en haal hem door het maismeel. Meng het paneermeel en het sesamzaad met elkaar en klop de eieren. Haal de vis eerst door het ei, dan door de paneermeel/sesam-mix. Druk de mix een beetje aan op de vis, zodat het blijft plakken.
- Haal de shiitake paddenstoelen uit het water en zet het water opzij. Verhit 1 eetlepel olie in een kookpan, strooi kurkuma en komijn erin en voeg de rijst toe. Voeg ½ l water toe en kook de rijst op matig vuur gaar.
- Schil de uien en snijd ze in halve ringen. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove blokjes. Snijd bamboescheuten en shiitake paddenstoelen in plakjes. Bak de ui en paprika in 2 eetlepels olie en voeg vervolgens de bamboescheuten en paddenstoelen toe. Doe er een paar stukjes citroenschil bij. Blus het geheel af met het citroensap en een beetje water waar de paddenstoelen in hebben geweekt. Breng het op smaak met sojasaus. Bind het eventueel met een beetje maismeel.
- Verhit de geklaarde boter in een pan en bak de vis ca. 5 minuten aan elke kant. Serveer het gerecht met groenten en rijst.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
75 min
Bereidingstijd:
75 min
Voedingswaarden (per portie)
3472 kJ / 829 kcal
Vetten:
40 g
Eiwitten:
50.8 g
Koolhydraten:
81 g
Ingrediënten voor 4 portie(s)
- 100 g gedroogde shiitake paddenstoelen
- 600 g roodbaarsfilet
- Zout en peper
- 4 eetlepels maismeel
- 100 g Kikkoman Panko - knapperig paneermeel in Japanse stijl
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 2 eieren
- 3 eetlepels olie
- ½ theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel kurkuma
- 250 g basmatirijst
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 200 g bamboescheuten
- Schil en sap van ½ citroen
- 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 4 eetlepels geklaarde boter om te bakken