Roodbaars in sesamkorst

totale tijd 75 min.

Ingrediënten

4 porties
100 g
gedroogde shiitake paddenstoelen
600 g
roodbaarsfilet
Zout
peper
4 eetlepels
maismeel
2 eetlepels
sesamzaadjes
2 
eieren
3 eetlepels
olie
 ½ theelepel
gemalen komijnzaad
1 theelepel
kurkuma
250 g
basmatirijst
2 
uien
1 
rode paprika
200 g
bamboescheuten
Schil en sap van ½ citroen
maïsmeel om te binden, indien nodig
4 eetlepels
geklaarde boter om te bakken
Voedingswaarde (per portie): 3472 kJ  /  829 kcal
40 g Vetten
50,8 g Eiwitten
81 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Doe de shiitake paddenstoelen in heet water en laat ze minstens een half uur weken. Strooi zout en peper over de vis en haal hem door het maismeel. Meng het paneermeel en het sesamzaad met elkaar en klop de eieren. Haal de vis eerst door het ei, dan door de paneermeel/sesam-mix. Druk de mix een beetje aan op de vis, zodat het blijft plakken.

Stap 2

Haal de shiitake paddenstoelen uit het water en zet het water opzij. Verhit 1 eetlepel olie in een kookpan, strooi kurkuma en komijn erin en voeg de rijst toe. Voeg ½ l water toe en kook de rijst op matig vuur gaar.

Stap 3

Schil de uien en snijd ze in halve ringen. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove blokjes. Snijd bamboescheuten en shiitake paddenstoelen in plakjes. Bak de ui en paprika in 2 eetlepels olie en voeg vervolgens de bamboescheuten en paddenstoelen toe. Doe er een paar stukjes citroenschil bij. Blus het geheel af met het citroensap en een beetje water waar de paddenstoelen in hebben geweekt. Breng het op smaak met sojasaus. Bind het eventueel met een beetje maismeel.

Stap 4

Verhit de geklaarde boter in een pan en bak de vis ca. 5 minuten aan elke kant. Serveer het gerecht met groenten en rijst.

Recept-ID 343

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Doe de shiitake paddenstoelen in heet water en laat ze minstens een half uur weken. Strooi zout en peper over de vis en haal hem door het maismeel. Meng het paneermeel en het sesamzaad met elkaar en klop de eieren. Haal de vis eerst door het ei, dan door de paneermeel/sesam-mix. Druk de mix een beetje aan op de vis, zodat het blijft plakken.

Haal de shiitake paddenstoelen uit het water en zet het water opzij. Verhit 1 eetlepel olie in een kookpan, strooi kurkuma en komijn erin en voeg de rijst toe. Voeg ½ l water toe en kook de rijst op matig vuur gaar.

Schil de uien en snijd ze in halve ringen. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove blokjes. Snijd bamboescheuten en shiitake paddenstoelen in plakjes. Bak de ui en paprika in 2 eetlepels olie en voeg vervolgens de bamboescheuten en paddenstoelen toe. Doe er een paar stukjes citroenschil bij. Blus het geheel af met het citroensap en een beetje water waar de paddenstoelen in hebben geweekt. Breng het op smaak met sojasaus. Bind het eventueel met een beetje maismeel.

Verhit de geklaarde boter in een pan en bak de vis ca. 5 minuten aan elke kant. Serveer het gerecht met groenten en rijst.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.