Zoeken
Filter
Bookmark
190 van 234

Runderfondue

Calorieën (per portie): 2222 kJ / 531 kcal

Ingrediënten voor 6 gedeelten

Runderfondue

  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 600 g runderfilet
  • 200 g doperwten
  • 1 zoete aardappel
  • 1 glas kleine maïskolven ingemaakt in azijn

Sauce Cumberland

  • 100 g rode bosbessenjam of aalbessengelee
  • 1 tl Dijon-mosterd
  • Zeste en sap van 2 sinaasappel
  • 2 el Kikkoman Ponzu Orange
  • Zwarte peper 

Pindasaus

Rundvleesbouillon (zelf koken)

  • 2 uien, niet geschild
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kg soepvlees
  • 1 kg botten van het rund
  • 2 wortels
  • 1 gele wortel
  • 100 g knolselderij
  • 6 liter water
  • 1 laurierblaadje
  • ¼ bond peterselie
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 60 ml Kikkoman biologische sojasaus

Voorbereiding

Rundvleesbouillon (zelf maken)

Vlees en botten goed wassen. In een grote soeppan doen en opvullen met koud water. Breng aan de kook. Het schuim afscheppen zodra het water kookt. Overige ingrediënten toevoegen, op middelgroot vuur gedurende ten minste 3 uur koken. Zeven, en al naar behoefte op smaak brengen met zout.

In plaats van zelf gekookte bouillon kunt u ook gebruiksklare bouillon of een bouillonblokje gebruiken.

Pindasaus

Pinda’s schillen en grof hakken. In een pan zonder olie fruiten. Opzij zetten. Lente-uitje, gember en knoflook fijnhakken. In olie glazig fruiten. Aanvullen met kokosmelk en een paar minuten laten reduceren. Tenslotte de pinda’s en pindakaas erbij doen. Limoensap en Kikkoman Teriyaki-saus met geroosterde sesam toevoegen.

Sauce Cumberland

Jam met mosterd, Ponzu, sinaasappelsap en zeste mengen. Op smaak brengen.

Runderfondue

Filet in 2x2 cm grote blokjes snijden. Doperwten eventjes in kokend water blancheren. Vervolgens koud afspoelen. Zoete aardappel schillen en in 2x2 cm grote blokjes snijden. Een paar minuten koken, totdat ze beetgaar zijn. Rundvleesbouillon in de fonduepan op het fornuis verwarmen. Fonduepan op de fondueset zetten. Vlees of groente opprikken en in de bouillon koken. Serveer met sausjes.

Vegetarisch

Voor een vegetarische fondue gebruikt u groentebouillon en laat u het vlees achterwege.

Ingrediënten voor 6 gedeelten

Runderfondue

  • 1 liter rundvleesbouillon
  • 600 g runderfilet
  • 200 g doperwten
  • 1 zoete aardappel
  • 1 glas kleine maïskolven ingemaakt in azijn

Sauce Cumberland

  • 100 g rode bosbessenjam of aalbessengelee
  • 1 tl Dijon-mosterd
  • Zeste en sap van 2 sinaasappel
  • 2 el Kikkoman Ponzu Orange
  • Zwarte peper 

Pindasaus

Rundvleesbouillon (zelf koken)

  • 2 uien, niet geschild
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kg soepvlees
  • 1 kg botten van het rund
  • 2 wortels
  • 1 gele wortel
  • 100 g knolselderij
  • 6 liter water
  • 1 laurierblaadje
  • ¼ bond peterselie
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 60 ml Kikkoman biologische sojasaus