Runderhamburger met gekarameliseerde rode ui

totale tijd 40 min.
40 min. voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
2 eetlepels
theelepels olijfolie
klontje boter
2 
grote rode uien in dunne plakken gesneden
2 eetlepels
bruine suiker
500 g
Gehakt van goede kwaliteit
2 eetlepels
fijngehakte peterselie
2 eetlepels
fijngehakte tijm
1 
kleine radijs, in stukjes gesneden
4 
brioche burgers, doormidden gesneden en geroosterd
2 
avocado’s in plakjes gesneden
Voedingswaarde (per portie): 3356 kJ  /  802 kcal
46,2 g Vetten
35,9 g Eiwitten
59,8 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verhit een theelepel olie samen met de boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg de ui en de suiker toe en laat het geheel 30 minuten sudderen. Roer af en toe door de pan tot de uien zacht en gekarameliseerd zijn. Breng het geheel op smaak met zout en peper. 

Stap 2

Terwijl de uien sudderen, meng je het gehakt met peterselie en tijm en breng je het op smaak met zout en peper. Maak vier hamburgers van het mengsel. Haal uien uit de pan en houd ze warm. Veeg de koekenpan met keukenpapier droog en verwarm de rest van de olie in de koekenpan. Leg de hamburger in de pan en bak ze 3-4 minuten aan beide kanten. Voeg de Kikkoman Teriyaki-saus met geroosterde knoflook toe en bak het geheel nog een paar minuten. Schep de saus in de pan continue over het vlees.

Stap 3

Verdeel een handje radijs op de onderste helft van het broodje, leg de burger hier vervolgens bovenop en giet een theelepel warme saus over de burger. Verdeel de uien gelijkmatig over alle vier de burgers, leg de plakjes avocado er bovenop en voeg de bovenste helft van het broodje toe.

Stap 4

Alternatief: op de gril bereiden

Bestrijk de hamburgers met olie en gril ze 3-4 minuten aan beide kanten (afhankelijk van de temperatuur van de gril). Smeer de burgers in met Teriyaki-saus en gril ze nogmaals enkele minuten.

Recept-ID 403

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verhit een theelepel olie samen met de boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg de ui en de suiker toe en laat het geheel 30 minuten sudderen. Roer af en toe door de pan tot de uien zacht en gekarameliseerd zijn. Breng het geheel op smaak met zout en peper. 

Terwijl de uien sudderen, meng je het gehakt met peterselie en tijm en breng je het op smaak met zout en peper. Maak vier hamburgers van het mengsel. Haal uien uit de pan en houd ze warm. Veeg de koekenpan met keukenpapier droog en verwarm de rest van de olie in de koekenpan. Leg de hamburger in de pan en bak ze 3-4 minuten aan beide kanten. Voeg de Kikkoman Teriyaki-saus met geroosterde knoflook toe en bak het geheel nog een paar minuten. Schep de saus in de pan continue over het vlees.

Verdeel een handje radijs op de onderste helft van het broodje, leg de burger hier vervolgens bovenop en giet een theelepel warme saus over de burger. Verdeel de uien gelijkmatig over alle vier de burgers, leg de plakjes avocado er bovenop en voeg de bovenste helft van het broodje toe.

Alternatief: op de gril bereiden

Bestrijk de hamburgers met olie en gril ze 3-4 minuten aan beide kanten (afhankelijk van de temperatuur van de gril). Smeer de burgers in met Teriyaki-saus en gril ze nogmaals enkele minuten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.