Salade met gegrilde halloumikaas en ananas
Zoeken
Filter
Salade met gegrilde halloumikaas en ananas
Bookmark
187 van 242

Salade met gegrilde halloumikaas en ananas

Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten voor 2 porties

Bereiding

Snijd de halloumikaas in plakjes. Schil de ananas, verwijder de stronk, snijd de ananas in schijfjes. Meng de geraspte gember, honing, 1 el sojasaus, 2 elk ponzu, 3 el olijfolie en gehakte munt in een schotel.

Leg de kaas op de grill en gril hem ca. 3 minuten tot hij aan de buitenkant is geroosterd. Gril beide kanten en besprenkel tijdens het grillen met wat olijfolie en ponzu. Snijd de kaasplakken in kleinere blokjes zodra ze klaar zijn.

Gril tegelijkertijd ananasschijven ca. 4 minuten aan beide kanten. U kunt ze glazuren met Kikkoman teriyaki barbecuesaus. Snijd de ananas in hapklare stukjes zodra hij klaar is.

Verdeel de groene sla op een bord, voeg walnoten, gegrilde halloumikaas en ananas toe. Besprenkel met zaailingen, zonnebloempitten en dressing en serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 porties