Zoeken
Filter
Salade met komkommer en meloen
Bookmark
155 van 300

Salade met komkommer en meloen

Deze koele en verfrissende komkommer- en meloensalade is het perfecte bijgerecht voor bij uw BBQ-gerecht deze zomer.

Salade met komkommer en meloen
Totale tijd 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Voedingswaarden (per portie) 1091 kJ / 261 kcal
Vetten: 16.5 g
Eiwitten: 10.2 g
Koolhydraten: 15 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 mini komkommers (of 1 grote komkommer)
  • 1 kleine meloen (bijv. cantaloupe, watermeloen, honingmeloen)
  • 200 g feta
  • 2 rode zoete puntpaprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2-3 eetlepels witte wijnazijn
  • 2–3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 1-2 theelepels honing
  • Versgemalen peper

Bereiding

Voor de salade: was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Halveer de meloen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en het klokhuis. Was ze en snijd ze in reepjes.  

Voor de dressing: meng 1 à 2 eetlepels in blokjes gesneden meloen, de olijfolie, de azijn, de sojasaus en de honing in de blender. Breng op smaak met peper. Voeg de dressing toe aan de salade en schep om 

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Voedingswaarden (per portie) 1091 kJ / 261 kcal
Vetten: 16.5 g
Eiwitten: 10.2 g
Koolhydraten: 15 g

Ingrediënten voor 4 portie(s)

  • 2 mini komkommers (of 1 grote komkommer)
  • 1 kleine meloen (bijv. cantaloupe, watermeloen, honingmeloen)
  • 200 g feta
  • 2 rode zoete puntpaprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2-3 eetlepels witte wijnazijn
  • 2–3 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman
  • 1-2 theelepels honing
  • Versgemalen peper