Salade met suikermais, feta en bessen

totale tijd 45 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

De combinatie van gegrilde maïs, fruit en verse kruiden maakt dit een ideaal bijgerecht voor bij vlees en/of vis van de barbecue.

Ingrediënten

2 porties
1 
maiskolf
1 
avocado
140 g
bosbessen en aardbeien
 ½ 
komkommer
1 
kleine rode ui
1 handvol
spinazie
1 handvol
verse korianderblaadjes
1 handvol
verse basilicumblaadjes (bij voorkeur Thais)
1 handvol
peterselie
50 g
feta
1 eetlepel
olijfolie

Dressing:

volle el honing
1 ½ eetlepels
citroensap
70 ml
olijfolie
tabascosaus (optioneel)
Voedingswaarde (per portie): 3948 kJ  /  987 kcal
56 g Vetten
31 g Eiwitten
94 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Voor de dressing: giet de Kikkoman sojasaus in een kom, voeg de honing, olijfolie en citroensap toe en meng grondig. U kunt eventueel een beetje tabascosaus aan de dressing toevoegen.

Stap 2

Besprenkel de mais met Kikkoman sojasaus en olijfolie. Wikkel in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue of onder de grill. Gaar voor ongeveer 30 minuten en draai af en toe om. Gebruik na het grillen een mes om de mais van de kolf te halen.

Stap 3

Snijd de avocado in grote blokjes.

Stap 4

Snijd de komkommer in vieren en vervolgens in plakjes.

Stap 5

Snijd de ui in dunne halve manen.

Stap 6

Voeg de schoongemaakte spinazie in een grote kom. Voeg de mais, vruchten, avocado, komkommer en kruidenblaadjes toe. Meng alle ingrediënten voorzichtig. Leg op borden, voeg de feta toe en besprenkel met de bereide dressing.

Recept-ID 1124

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Voor de dressing: giet de Kikkoman sojasaus in een kom, voeg de honing, olijfolie en citroensap toe en meng grondig. U kunt eventueel een beetje tabascosaus aan de dressing toevoegen.

Besprenkel de mais met Kikkoman sojasaus en olijfolie. Wikkel in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue of onder de grill. Gaar voor ongeveer 30 minuten en draai af en toe om. Gebruik na het grillen een mes om de mais van de kolf te halen.

Snijd de avocado in grote blokjes.

Snijd de komkommer in vieren en vervolgens in plakjes.

Snijd de ui in dunne halve manen.

Voeg de schoongemaakte spinazie in een grote kom. Voeg de mais, vruchten, avocado, komkommer en kruidenblaadjes toe. Meng alle ingrediënten voorzichtig. Leg op borden, voeg de feta toe en besprenkel met de bereide dressing.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.