
74 van 94
Sardine-chips met gekaramelliseerde sojasaus

Totale tijd
45 min
Bereidingstijd:
45 min
Voedingswaarden (per portie)
636 kJ / 152 kcal
Vetten:
7.2 g
Eiwitten:
10.4 g
Koolhydraten:
9.7 g
Ingrediënten voor 10 portie(s)
- 5 kerstomaten
- 1 handje vol rucola
- 30 sardines
- 3 à 4 EL tarwemeel
- 2 EL plantaardige olie
- 20 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 20 ml Sake
- 40 ml Mirin
- 30 tortillachips
- 90 g yoghurt
- Vers gemalen peper
Bereiding
Tomaten wassen en in 2 helften snijden (grote kerstomaten indien nodig in 4 partjes snijden). Rucola wassen, sardines droog deppen en fileteren.
Sardinefilets in meel draaien en in de warme olie aanbraden. Sojasaus, Sake en Mirin erbij doen en laten karamelliseren.
Tortillachips met rucola, sardines en tomaten beleggen, yoghurt er overheen doen, met peper op smaak brengen en serveren.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
45 min
Bereidingstijd:
45 min
Voedingswaarden (per portie)
636 kJ / 152 kcal
Vetten:
7.2 g
Eiwitten:
10.4 g
Koolhydraten:
9.7 g
Ingrediënten voor 10 portie(s)
- 5 kerstomaten
- 1 handje vol rucola
- 30 sardines
- 3 à 4 EL tarwemeel
- 2 EL plantaardige olie
- 20 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 20 ml Sake
- 40 ml Mirin
- 30 tortillachips
- 90 g yoghurt
- Vers gemalen peper