Sardine-chips met gekaramelliseerde sojasaus
Zoeken
Filter
Sardine-chips met gekaramelliseerde sojasaus
Bookmark
74 van 94

Sardine-chips met gekaramelliseerde sojasaus

Sardine-chips met gekaramelliseerde sojasaus
Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 45 min
Voedingswaarden (per portie) 636 kJ / 152 kcal
Vetten: 7.2 g
Eiwitten: 10.4 g
Koolhydraten: 9.7 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

  • 5 kerstomaten
  • 1 handje vol rucola
  • 30 sardines
  • 3 à 4 EL tarwemeel
  • 2 EL plantaardige olie
  • 20 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 20 ml Sake
  • 40 ml Mirin
  • 30 tortillachips
  • 90 g yoghurt
  • Vers gemalen peper

 

 

Bereiding

Tomaten wassen en in 2 helften snijden (grote kerstomaten indien nodig in 4 partjes snijden). Rucola wassen, sardines droog deppen en fileteren.

Sardinefilets in meel draaien en in de warme olie aanbraden. Sojasaus, Sake en Mirin erbij doen en laten karamelliseren.

Tortillachips met rucola, sardines en tomaten beleggen, yoghurt er overheen doen, met peper op smaak brengen en serveren.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 45 min
Bereidingstijd: 45 min
Voedingswaarden (per portie) 636 kJ / 152 kcal
Vetten: 7.2 g
Eiwitten: 10.4 g
Koolhydraten: 9.7 g

Ingrediënten voor 10 portie(s)

  • 5 kerstomaten
  • 1 handje vol rucola
  • 30 sardines
  • 3 à 4 EL tarwemeel
  • 2 EL plantaardige olie
  • 20 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 20 ml Sake
  • 40 ml Mirin
  • 30 tortillachips
  • 90 g yoghurt
  • Vers gemalen peper