Sardine-chips met gekaramelliseerde sojasaus
Zoeken
Filter
Sardine-chips met gekaramelliseerde sojasaus
Bookmark
31 van 81

Sardine-chips met gekaramelliseerde sojasaus

Bereidingstijd: 45 min
Calorieën (per portie): 636 kJ / 152 kcal

Ingrediënten voor 10 porties

  • 5 kerstomaten
  • 1 handje vol rucola
  • 30 sardines
  • 3 à 4 EL tarwemeel
  • 2 EL plantaardige olie
  • 20 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 20 ml Sake
  • 40 ml Mirin
  • 30 tortillachips
  • 90 g yoghurt
  • Vers gemalen peper

 

 

Bereiding

Tomaten wassen en in 2 helften snijden (grote kerstomaten indien nodig in 4 partjes snijden). Rucola wassen, sardines droog deppen en fileteren.

Sardinefilets in meel draaien en in de warme olie aanbraden. Sojasaus, Sake en Mirin erbij doen en laten karamelliseren.

Tortillachips met rucola, sardines en tomaten beleggen, yoghurt er overheen doen, met peper op smaak brengen en serveren.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 10 porties

  • 5 kerstomaten
  • 1 handje vol rucola
  • 30 sardines
  • 3 à 4 EL tarwemeel
  • 2 EL plantaardige olie
  • 20 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 20 ml Sake
  • 40 ml Mirin
  • 30 tortillachips
  • 90 g yoghurt
  • Vers gemalen peper