
52 van 408
Shakshuka in Mexicaanse stijl
Shakshuka is een warm ontbijtgerecht van gepocheerde eieren in een dikke tomatensaus. Dit recept voor 2 personen is gekruid met de smaken van Mexico.
Natuurlijk gebrouwen sojasaus
Hoofdgerechten
Groenten
Mexicaanse keuken
Pasen
Vegetarisch
Snacks
Bereidingstijd < 20 min

Totale tijd
15 min
Bereidingstijd:
5 min
kooktijd
10 min
Voedingswaarden (per portie)
2617 kJ / 625 kcal
Vetten:
24,4 g
Eiwitten:
28,4 g
Koolhydraten:
67,3 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 pimentbessen
- ½ ui
- ½ chilipeper
- 4 sappige tomaten
- 2 theelepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 250 g gekookte kidneybonen
- 2 eieren
Verder:
- Verse koriander
- 1 avocado
- 1 stokbrood
- 1 theelepel zwarte sesamzaadjes
Bereiding
1. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de gesnipperde ui glazig. Voeg de in blokjes gesneden tomaten, de gehakte Spaanse chilipeper, gemalen koriander, laurierblaadjes en pimentbessen toe. Bak samen ongeveer 5 minuten.
2. Voeg de bonen en de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus toe en laat het geheel nog 5 minuten stoven. Breek de eieren erop. Zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel. Laat stoven totdat het eiwit ondoorzichtig is.
3. Bestrooi met sesamzaadjes voor het opdienen. Serveer met avocado, verse koriander en een stokbroodje.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
15 min
Bereidingstijd:
5 min
kooktijd
10 min
Voedingswaarden (per portie)
2617 kJ / 625 kcal
Vetten:
24,4 g
Eiwitten:
28,4 g
Koolhydraten:
67,3 g
Ingrediënten voor 2 portie(s)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 pimentbessen
- ½ ui
- ½ chilipeper
- 4 sappige tomaten
- 2 theelepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 250 g gekookte kidneybonen
- 2 eieren
Verder:
- Verse koriander
- 1 avocado
- 1 stokbrood
- 1 theelepel zwarte sesamzaadjes