Snelle bolognese met umami kick

totale tijd 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
300 g
spaghetti
15 g
olie
125 g
bacon of pancetta, in blokjes
500 g
mager rundergehakt
200 g
wortelen (3 middelgrote)
125 g
bleekselderij (2 stengels)
125 g
ui (1 kleine)
3 
geperste teentjes knoflook
100 g
halfvolle room
400 g
tomatenblokjes in blik

Garnering:

Verse basilicumblaadjes
Voedingswaarde (per portie): 3485 kJ  /  832 kcal
39 g Vetten
47 g Eiwitten
72 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak dit in twee minuten bruin. Voeg de bacon toe en roer het gehakt los. Bak nog een paar minuten door totdat het vlees gaar is. Giet desgewenst met behulp van een zeef of vergiet het overtollige vet af.

Stap 2

Schil onderwijl de ui en knoflook en snijd ze fijn. Voeg toe aan het vlees. Snijd wortels en selderij in kleine blokjes en voeg toe. Laat vijf minuten meebakken op een middelhoog vuur onder af en toe roeren.

Stap 3

Voeg nu de tomaten, Kikkoman sojasaus en de halfvolle room toe. Laat vijf minuten koken totdat het mengsel wat is ingekookt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap 4

Breng in een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de kookinstructies op de verpakking al dente. Giet de spaghetti af, maar bewaar 100 ml kookwater. Meng de spaghetti met het bewaarde kookwater en de saus in een grote pan. Roer nog ongeveer een minuut door op middelhoog vuur. Verdeel de spaghetti over vier borden en garneer elk bord met basilicumblaadjes. Dien meteen op.

Recept-ID 284

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak dit in twee minuten bruin. Voeg de bacon toe en roer het gehakt los. Bak nog een paar minuten door totdat het vlees gaar is. Giet desgewenst met behulp van een zeef of vergiet het overtollige vet af.

Schil onderwijl de ui en knoflook en snijd ze fijn. Voeg toe aan het vlees. Snijd wortels en selderij in kleine blokjes en voeg toe. Laat vijf minuten meebakken op een middelhoog vuur onder af en toe roeren.

Voeg nu de tomaten, Kikkoman sojasaus en de halfvolle room toe. Laat vijf minuten koken totdat het mengsel wat is ingekookt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Breng in een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de kookinstructies op de verpakking al dente. Giet de spaghetti af, maar bewaar 100 ml kookwater. Meng de spaghetti met het bewaarde kookwater en de saus in een grote pan. Roer nog ongeveer een minuut door op middelhoog vuur. Verdeel de spaghetti over vier borden en garneer elk bord met basilicumblaadjes. Dien meteen op.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.