Spies met sojasteak-reepjes en geroosterde sesam-sojadip

totale tijd 40 min.
10 min. voorbereidingstijd
30 min. marineertijd

Ingrediënten

6 porties
400 g
dun gesneden minute steaks of rundersteaks om te braden
2 
knoflookteentjes, heel maar fijn gedrukt
1 eetlepel
plantaardige olie
Klein gesneden kruiden of korianderblaadjes om te serveren
Limoenpartjes om te serveren

Voor de sesamdip:

2 eetlepels
sesamzaad
1 eetlepel
mirin
1 eetlepel
rijstazijn
1 theelepel
sesamolie
Daarnaast hebt u 12-18 middelgrote houten spiesen nodig
Voedingswaarde (per portie): 1104 kJ  /  263 kcal
11,4 g Vetten
17,1 g Eiwitten
2,3 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Laat de spiesen minstens 30 minuten weken in koud water.

Stap 2

Snijd de steak in de lengte in reepjes van 3 cm breed. U zou ongeveer 3 reepjes per steak moeten krijgen. Doe het vlees in een hersluitbare zak of passende bakvorm. Begiet met sojasaus en doe de knoflooktenen met wat gemalen peper erbij. Meng goed en laat 30 minuten tot 24 uur marineren.

Stap 3

Verwarm een kleine braadpan op gemiddelde stand en rooster het sesamzaad. Blijf regelmatig roeren tot het goudgeel is en knispert. Doe de sesam in een kleine schaal. Meng met de resterende dipingrediënten.

Stap 4

Verwarm een grillpan op hoge temperatuur. Steek het gemarineerde rundvlees in de lengte op de spies. Laat genoeg plaats over aan de onderkant van de spies, zodat deze kan worden vastgehouden en gedraaid. Besprenkel de grillpan met een siliconen penseel of keukenpapier licht met olie. Braadt de spiesen vervolgens aan elke kant 2 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Besprenkel met de kruiden en serveer met de dip en limoenschijfjes.

Recept-ID 1

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Laat de spiesen minstens 30 minuten weken in koud water.

Snijd de steak in de lengte in reepjes van 3 cm breed. U zou ongeveer 3 reepjes per steak moeten krijgen. Doe het vlees in een hersluitbare zak of passende bakvorm. Begiet met sojasaus en doe de knoflooktenen met wat gemalen peper erbij. Meng goed en laat 30 minuten tot 24 uur marineren.

Verwarm een kleine braadpan op gemiddelde stand en rooster het sesamzaad. Blijf regelmatig roeren tot het goudgeel is en knispert. Doe de sesam in een kleine schaal. Meng met de resterende dipingrediënten.

Verwarm een grillpan op hoge temperatuur. Steek het gemarineerde rundvlees in de lengte op de spies. Laat genoeg plaats over aan de onderkant van de spies, zodat deze kan worden vastgehouden en gedraaid. Besprenkel de grillpan met een siliconen penseel of keukenpapier licht met olie. Braadt de spiesen vervolgens aan elke kant 2 minuten tot ze bruin en gaar zijn. Besprenkel met de kruiden en serveer met de dip en limoenschijfjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.