Zoeken
Filter
Spinaziepannenkoeken
Bookmark
7 van 94

Spinaziepannenkoeken

Spinaziepannenkoeken
Totale tijd 55 min
Bereidingstijd: 55 min
Voedingswaarden (per portie) 1511 kJ / 361 kcal
Vetten: 23 g
Eiwitten: 9.4 g
Koolhydraten: 27.9 g

Ingrediënten voor 8 portie(s)

  • 250 g spinazie, diepvries, ontdooid
  • 375 ml melk
  • 200 g hele eieren, vloeibaar
  • 315 g meel
  • 2 ½ tl bakpoeder
  • 5 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 2 ½ tl suiker
  • 65 g zachte boter
  • Olie om de pannenkoeken te bakken
  • 320 g crème fraîche
  • 2 ½ el bieslook, fijngesneden

Bereiding

  1. Pureer de spinazie, melk en eieren in de mixer. Doe het meel, de bakpoeder, 3 el sojasaus, suiker en boter erbij, roer tot een glad deeg en laat ca. 30 minuten staan.
  2. Bak van het deeg in verwarmde olie in een (braad)pan kleine pannenkoekjes.
  3. Meng de crème fraîche met bieslook en de rest van de sojasaus, garneer de pannenkoeken ermee en serveer.

Producten gebruikt in dit recept

Totale tijd 55 min
Bereidingstijd: 55 min
Voedingswaarden (per portie) 1511 kJ / 361 kcal
Vetten: 23 g
Eiwitten: 9.4 g
Koolhydraten: 27.9 g

Ingrediënten voor 8 portie(s)

  • 250 g spinazie, diepvries, ontdooid
  • 375 ml melk
  • 200 g hele eieren, vloeibaar
  • 315 g meel
  • 2 ½ tl bakpoeder
  • 5 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 2 ½ tl suiker
  • 65 g zachte boter
  • Olie om de pannenkoeken te bakken
  • 320 g crème fraîche
  • 2 ½ el bieslook, fijngesneden