
7 van 94
Spinaziepannenkoeken

Totale tijd
55 min
Bereidingstijd:
55 min
Voedingswaarden (per portie)
1511 kJ / 361 kcal
Vetten:
23 g
Eiwitten:
9.4 g
Koolhydraten:
27.9 g
Ingrediënten voor 8 portie(s)
- 250 g spinazie, diepvries, ontdooid
- 375 ml melk
- 200 g hele eieren, vloeibaar
- 315 g meel
- 2 ½ tl bakpoeder
- 5 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 2 ½ tl suiker
- 65 g zachte boter
- Olie om de pannenkoeken te bakken
- 320 g crème fraîche
- 2 ½ el bieslook, fijngesneden
Bereiding
- Pureer de spinazie, melk en eieren in de mixer. Doe het meel, de bakpoeder, 3 el sojasaus, suiker en boter erbij, roer tot een glad deeg en laat ca. 30 minuten staan.
- Bak van het deeg in verwarmde olie in een (braad)pan kleine pannenkoekjes.
- Meng de crème fraîche met bieslook en de rest van de sojasaus, garneer de pannenkoeken ermee en serveer.
Producten gebruikt in dit recept
Totale tijd
55 min
Bereidingstijd:
55 min
Voedingswaarden (per portie)
1511 kJ / 361 kcal
Vetten:
23 g
Eiwitten:
9.4 g
Koolhydraten:
27.9 g
Ingrediënten voor 8 portie(s)
- 250 g spinazie, diepvries, ontdooid
- 375 ml melk
- 200 g hele eieren, vloeibaar
- 315 g meel
- 2 ½ tl bakpoeder
- 5 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
- 2 ½ tl suiker
- 65 g zachte boter
- Olie om de pannenkoeken te bakken
- 320 g crème fraîche
- 2 ½ el bieslook, fijngesneden