Spitskooltaart met sojasaus-mosterd-topping
Zoeken
Filter
Spitskooltaart met sojasaus-mosterd-topping
Bookmark
148 van 273

Spitskooltaart met sojasaus-mosterd-topping

Bereidingstijd: 35 min
Calorieën (per portie): 3737 kJ / 893 kcal

Ingrediënten voor 2 porties

  • 2 sinaasappelen
  • 1 bosje peterselie
  • 50 g zout
  • 50 g suiker
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • 7 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • ¼ zalm zonder huid
  • 100 g speltbloem
  • 1 snufje bakpoeder
  • 25 g kwark
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 ml water
  • 1/4 spitskool
  • 1 sjalotje
  • ½ bakje cherrytomaten
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 eierdooier

Bereiding

  1. Was de sinaasappelen. Rasp één sinaasappel met een fijne rasp en snijd van de andere sinaasappel flinterdunne reepjes van de buitenste schil met behulp van een zesteur. Pers de sinaasappelen uit. Was de peterselie en hak hem fijn.
  2. Meng zout, suiker, grove peper, peterselie, sinaasappelschil, sinaasappelraspsel en 2 eetlepels Kikkoman sojasaus en doe dit in een platte schaal. Haal de zalm door het mengsel totdat alle kanten van de zalm bedekt zijn en laat hem een nacht afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Zeef de bloem en meng deze met bakpoeder. Roer de kwark, olijfolie en 1 eetlepel sojasaus met een handmixer erdoor. Voeg geleidelijk het water toe totdat er een glad en stevig deeg ontstaat. Wikkel dit in vershoudfolie.
  4. Snijd intussen de spitskool in vier parten, verwijder de buitenste bladeren en de stronk. Snijd de spitskool in fijne reepjes, was en droog hem in een slacentrifuge. Schil de sjalot en snijd hem fijn, was de cherrytomaten en halveer ze.
  5. Meng slagroom, roomkaas, Dijonmosterd, 4 eetlepels natuurlijk gebrouwen sojasaus en de eierdooiers. Rol nu het deeg uit, passend voor twee ronde taartvormen of ovenschotels van ca. 11 cm, op een licht bebloemd werkvlak. Vet de vorm in, leg het deeg erin en vorm een rand van ca. 2 cm hoog. Prik er meerdere malen met een vork in, zodat het deeg niet rijst tijdens het bakken.
  6. Doe de groenten in de vorm en meng ze. Verdeel het slagroommengsel erover en bak de taart in de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 30 minuten. De massa moet volledig gestold zijn. Haal de zalm uit de marinade, dep hem droog, snijdt fijne plakjes eraf en serveer deze met de taart.

Producten gebruikt in dit recept

Ingrediënten voor 2 porties

  • 2 sinaasappelen
  • 1 bosje peterselie
  • 50 g zout
  • 50 g suiker
  • 1 theelepel grof gemalen peper
  • 7 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • ¼ zalm zonder huid
  • 100 g speltbloem
  • 1 snufje bakpoeder
  • 25 g kwark
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 ml water
  • 1/4 spitskool
  • 1 sjalotje
  • ½ bakje cherrytomaten
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 eierdooier